Preshevë, 31 mars -Drejtori i Zyrës për Kosovën Marko Gjuriq pas u arrestua, ai u leshu per ne Serbi. Por nga Kfuir Kosovër-Serbi ai per ne Boegrda ka mbërri vonënë një automjet të policisë “poliglot”në të cilën është shkruar në 21 gjuhë parullën e “Kosova është Serbi!”.  Ky “pologlotizmim” ne automjete ne Serbi eshte bere sikur mode pas cdo deshtimi, nes e kutjome trenin e Rashkes po ashjut te kyther mbarpasht ne Mitrovice, shkruan agencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Djuric mbërriti në Beograd pasi u arrestua nga Forcat Speciale të ROSU-së, dhe së shpejti u deportua në kalimin administrativ të Merdares, ku u kap nga policia serbe.

Qeveria serbe njoftoi se Gjuriç kishte përgatitur një mjet të posaçëm për kthim, si një shenjë mbështetjeje, sepse ai tregoi heroizëm të jashtëzakonshëm.

Mbishkrimet në makinën e policisë janë origjinale dhe ishin në tren, i cili vitin e kaluar ishte dërguar në Kosovë, dhe në brendësi të vendit të ikonave tradicionale serbe, të cilat në fund të dështuara, suvatuar postera të mëdha të Presidentit të Serbisë Aleksandar Vucic.Résultat de recherche d'images pour "kosovo je srbija na vozu"

SHPËRNDAJE