Bernë, 22 dhejtor -Konventat kundër tatimit të dyfishtë (DTA) të lidhura nga Zvicra me Sqhuiperine dhe  Norvegjinë kane hyrë në fuqi sot, njfton agewjncia e lajemeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

Të dy CDI u përditësuar me një protokoll të amendamentit. Atto janë të nxitur zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike me këto dy shtete.

Protokolli që ndryshon DTA me Shqipërinë është nënshkruar më 9 shtator, 2015 dhe hyri në fuqi më 1 dhjetor 2016. Dispozitat e tij zbatohen gjithashtu nga 1 janari 2017.

Deri më sot, Zvicra ka nënshkruar 54 marrëveshje të përhershme dhe 10 në shkëmbimin e informacionit në çështjet tatimore (TIEA) në përputhje me standardet ndërkombëtare për shkëmbimin e informacionit në kërkesë, duke përfshirë 50 të përhershëm dhe 8 TIEAs janë në fuqi.

SHPËRNDAJE