Preshevë, 22 dhjetor -Pas Bill Clinton, një tjeter permendore ehste gati  në Kosovë. M eketre permedore dnerohet ish-kreu i misionit të OSBE-së amerikan i William Walker, i cili ishte në qendër të vëmendjes pasi snesiblioui komunitetin nderkombëtar me masakrne e Recakut në janarin  e viti 1999, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Sipas agjencise se lajmeve “Presheva jonë” duket se eshte pak e vonuar instalimi i permdores se mikut tone amerikan Walker, kur dihet se po bëhen gati dy decine qe na ndajne nga masakra e Recakut qe deri tash erdhen e shkuan disa qeveri deh kujt si shkoi ndemrend.  Por, edhe nese eshte fushatë, me mire fushate e vonuar se sa kurre e paralizuar…

Ismet Emini është njëri nga të mbijetuarit e masakrës së Reçakut. Fatin e Eminit nuk e patën edhe 44 banorë tjere të këtij fshati e që në mesin e tyre edhe vëllai i tij Ajeti.

Shqiptarët e Kosovës, menjëherë pas Reçak, William Walker shpallur një hero kombëtar, një skulptor Idriz Balani përfundoi punën mbi statujën e Përgjithshëm të SHBA, i cili së shpejti do të vendosen në Reçak.

Në këtë vend para 17 vjetësh forcat serbe kanë ekzekutuar 44 meshkuj e që ishte pikërisht kjo masakër që ngriti në këmbë bashkësinë ndërkombëtare për të parandaluar gjenocidin serb ndaj popullit shqiptar të Kosovës.

Në atë mëngjes në fshat [policia serbe mblodhi 70 banorë të Reçakut, ku forcat serbe i ndanë burrat nga gratë. Disa prej tyre i kishin vrarë në prani të gjithëve dhe disa të ndarë nga të tjerët.

SHPËRNDAJE