Bernë 27 mars -Perkunder renies se krimit te orghnaizuar ne vcër, sa për vjedhjeve dhe kontrabandë, Gjeneva në krye para kantonit të Vaud-i, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga ZVicra duek ju referuar raportit të puiblikuarb sot nga Policia Fedarle (FEDPOL)

Krimi ne Zvcer ka rënë me 4.1%, thuhet ne raportin e psoapulbikuar nga Policia Fedrale e Zvicres. Për vjedhje, rënia ështe 13%, me 36’970, 42’416 kundrejt vitit të kaluar. Shkeljet sipas Ligjit mbi të huajt (41’886) ishin praktikisht i pandryshuar, me një rënie prej 0.7%.

Numri i vrasjeve ka rënë me 45 në vitin 2016 ndaj 57 në vitin 2015. Numri i përpjekjeve të dështuara është rritur, megjithatë, nga 141 në vitin 2015 në 187 vitin e kaluar. Në vitin 2016, dhuna në familje ka shkaktuar 19 të vdekur, 18 prej të cilëve ishin gra.

 

Më shumë krime seksi

Në vitin 2016, 7329 veprat penale kundër integritetit seksual janë regjistruar (8.5%). Numri i akuzave për shpifje, shpifje dhe shpifja ka rritur edhe 16%, 5% dhe 4%. Që rishikimin e Statistikave në vitin 2009, këto tre kategori tregojnë një rritje. vepra shpifje janë dyfishuar edhe nga 667 në vitin 2009 në 1384 në vitin 2016.

Lidhur me Aktin Narkotikëve, një rënie prej 3.3% të veprave (83’268) është regjistruar. Trafiku mbetet dorë të qëndrueshëm.

Sa për vjedhjeve dhe kontrabandës, Gjenevë gjendet në krye me një normë prej 9.4 vjedhjeve për 1000 banorë (12 në 2015), përpara Vaud 9.3 (9.9) dhe Basel-City 8 8 (8,9). rrethe të vogla si Appenzell (1.5), Uri (2,1) dhe Appenzell Outerrhodes (2,5) kanë vlerat më të ulëta.

Sa për qytetet e mbi 30.000 banorë, ka Lausanne me një normë prej 12.5, e njëjtë si në vitin 2015, Gjenevë 10.3 (2015: 13.8), Neuchatel 10.1 (16.3) dhe Biel 10.1 (9.2). Normat më të ulëta të bëjnë me qytetet e Schaffhausen (3.1), Thun (4.3) dhe Uster (4.6).

SHPËRNDAJE