shqipppeeddPreshevë, 6 shator –Zëvendës Ambasadori i SHBA në Beograd, Kurt Donnelly ka qndruar sot në Preshevë i pritur kryetari  Shqiperim Arifi.  Zyrtari i larte amerikan nga ky takim me autoritet lokale eshte intresur per situaten dhe te drejtat e shqiptareve ne Lugine, njofton agjenca e lajmeve “Preheva Jone”

SHBA e interesuar ta ndihmoje Luginen e Presheves

” Duhet të bashkëpunoni dhe të punoni së bashku për të kapërcyer  tensionet dhe krizat ne Lugine ” ishte ky mesazhi i Donnelly.

Ndersa kryetari Arifi kapershendetur dhe falenderuar zv.ambsadorin amerikan per viziten ne Presheve he angazhimin e ushtareve dhe SHBA-ve ne Lugine.


I pyetur  për krizën ne Lugine, ne vazhdimZëvendës Ambasadori i SHBA  tha se ” Ne jemi këtu për të inkurajuar të gjitha palët dhe për të inkurajuar ata për të gjetur një zgjidhje të përbashkët. “

Donnelly u gjende ne Presheve i shoqeruar nga ushtare amerikan nga Garda Kombëtare Ohio në dhënien e ndihmës mjekësore për popullatën në Luginen e Presheves

SHPËRNDAJE