Preshevë, 8 shkrtuar  -Zëvendëskryeministri Rasim Ljajiç tha se “ngjarjet në Kosovë kanë ndikim në situatën në jug të Serbisë, por kjo nuk do të besoj se kjo mund të çojë në trazira dhe paralajmëroi se zgjidhja e çdo çështje duhet të ndahen nga zgjidhjen e çështjes së Kosovës.” percjell Tanjug, trnasferon agjencfia e lajmeve “Presheva Jonë”
Duke ju perjgigjur pyetjeve te gazetareve rreth sitauten ne Lugine, zv.,krymensitrit Ljajiç ne vazhdim m tha se në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë nuk ka potencial për një krizë të re.

“Unë nuk besoj se mund të ketë disa eskalimi i konfliktit, dhunës ose probleme. Mendoj se ka potencial për një krizë të re, dhe këto çështje duhet të ndahet nga zgjidhjen e problemeve në Kosovë ndodhin në kuadër të marrëveshjes së Brukselit”, ka thënë Lajiq.

Ljajcic beson se një paralele nuk duhet të ekzistojë, sepse, sipas tij “problemet në jug të Serbisë duhet të zgjidhet në mënyrë për të zgjidhur problemet e çdo komuniteti pakicë në Serbi.”

Kjo shpjegon, do të thotë se problemet në këtë pjesë të vendit duhet të zgjidhet përmes institucioneve të sistemit të Serbisë, intensifikuar praninë e autoritetit shtetëror në kuptimin e të kuptuarit të këtyre problemeve dhe veprime konkrete për zgjidhjen e tyre.

Ljajiç thotë se, nuk beson se në këtë moment nuk ka mbështetje nga bashkësia ndërkombëtare për çdo shpërthime ekstremiste apo kërkesave ekstremiste dhe thekson se vendi është në dijeni të problemeve ekonomike dhe sociale që ekzistojnë në këtë pjesë të vendit dhe është e gatshme të vazhdojë të investojë në tre komuna, kryesisht në infrastrukturë.

“Mendoj se të gjithë qytetarët e kësaj pjese të vendit kanë probleme të ngjashme si në çdo pjesë tjetër të Serbisë, ekonomia, papunësia, standardi i ulët jetësor, infrastruktura e dobët … të problemeve që ndeshen çdo qytetar në Serbi”, shtoi Ljajiç.

SHPËRNDAJE