Preshevë, 7 shkurt -Përfaqësues nga Ministria e Kulturës dhe Informimit, Ministria e Administratës Shetërore dhe Pushtetit Lokal, Shoqata e Gazetarëve të Pavarur të Serbisë dhe përfaqësuesit qëndruan në komunat shquiptare ne Medvegë, Bujanoc dhe Preshevë per te molbizuar disa portale ne prag te zgjedhjeve ne Serbi.

 

Nje festë të kishte pranuar edhe agjencia  lajmeve “Presheva jonë”, por  e ka refuzuar. Madje kjo nuk eshte hera e pare qe behen festa te tilla edhe pse ne ju  kemi dhene pergjigjien njete kelegeve nga Beogradi qofte per takime apo tribuna.

Shkaqet e refuzmit te ulet me kolege serbe, sidmos nga ato emdiat dhe shotata te cilat anjehr enuk kane denuar apo distancuar nga gjuha  fyrese  e mediave serbe ndja shqiptarëve ne Lugine duke i quajtuar ata here “siptari” e here “terositë”. Prandaj “Presheva jonë” si nje nje agjenci tashme prestigjoze qe ka kaluar kufijttë e Luginës se Preshevës nuk do te ulet me ata perfaqesues te cilet nuk denojone fyerjet e ketyre mediave ndaj shqiptarëve . Keot qndrime te Agjencise “PJ” ju jane te njohura edhe  ne Vienë.

Ky delegacioni zhvilloi takime ndaras me kryetarët e komunave dhe përfaqësuesit e mediave lokale me të cilët u bisedua funksionimi i medias lokale, gjendja financiare e tyre dhe zhvilimi i mëtutjeshëm. Qlelimi i pjesemarrjes se disa protaleve te Lugines ne këtë tubim ishte, helbet mos po nxjerrin naj dinarë ne shkrime lojale ndaj Serbisë.

Ne i kuptojme gazetaret serbe te cilet sa here e vizotojne Preshevën hane e pijne me disa kolege te portaleve shqipatre (tashme te njohura , posedojme edhe fotrafi) te cilet nuk ju kërojne  falje kolegeve te tyre në Luginën e Presheves, pro nuk u kuptojme asesi pse “gazetaret” shqiptare nuk ja kushtozojne bashkepunimin me ta, duke këruar qe  koleget nga Beogradi tju krojne falje apo te ndiokoje tek ta, qe ne faqet e gazetave serbe t’mos ket me fjalor te urrjetjes , te epokes se miloshevicit kunder shqiptareve si “Siptari” apo “terroristi” ?! 

 

 

SHPËRNDAJE