Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Ban Ki-moon ka  emëruar diplomatin Zarif Farid, nga Afganistani, si përfaqësuesi i ri misonit të i OKB për Kosovën tashmë të njohur si UNMIK, kanë njoftuarb burimet zyrtare agjencinë informative “Presheva Jonë” nga kabineti i shefit të Kombeve të Bashkuara 

Gjenevë,UNO, 11 shtator/ AIK-Prtesheva Jonë

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Ban Ki-moon ka  emëruar diplomatin Zarif Farid, nga Afganistani, si përfaqësuesi i ri misonit të i OKB për Kosovën tashmë të njohur si UNMIK, kanë njoftuarb burimet zyrtare agjencinë informative “Presheva Jonë” nga kabineti i shefit të Kombeve të Bashkuara. Zarif pason Lamberto Zannierin e Italisë, i cili drejtoi misionin e OKB deri në qershor.

Një deklaratë e OKB-së tha se Zarif sjell “përvojë të gjerë në, çështjet diplomatike ndërkombëtare dhe OKB-së,” ka shërbyer në pozicione të ndryshme brenda dhe jashtë Afganistanit, përfshirë këtu si ambasador i Afganistanit në OKB 1981-1987.

Zarif u bashkua me OKB-në vitin 1993 dhe ka shërbyer në selinë e OKB-së në Nju Jork, si dhe në operacionet e saj, politike, humanitare dhe paqeruajtëse në Eritrea, Liberi, Afrikë të Jugut, Irak dhe Sudan.

“Pasi që Kosova shpalli pavarësinë nga Serbia në vitin 2008, ka pasur tensione mes të dy territoreve. Ajo ishin pjesë e ish-Jugosllavisë e cila u shpërbë gjatë kolapsit të Evropës Lindore në fillim të viteve nëntëdhjetë.
Kreu i ngarkuar i misionit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë, Farid Zarif, thotë se problemet e shkaktuara nga çështjet tregtare vazhdojnë ndërmjet Serbisë dhe Kosovës…” thuhet në deklaratën e aprë të shefit ë ri të UNMIK-ut.

 

SHPËRNDAJE