Një delegacion i përberë prej shtatë përfaqësuesve të kompanive të bizneseve të ndryshme nga Portugalia të shoqëruar  nga “Aleanca e për Zhvillim Ekonomik lokal NALED”, Ministria e Ekonomisë dhe Programi i USAID-it,  janë pritur sot në kaabinettin  e kryetarit të komunës së Bujanocit  z.Shaip Kamberin, ku ky i funidit si nikoqir i njoftoi te pranishmit për mbarëvajtjen e zhvillimit ekonomik të qytetit dhe mundësit  për investime.

 

Bujanoc,11 tetor / AIK-Presheva Jonë

“Ne baze te këtij programi është përcaktuar ekipi i ambasadoreve te cilët do te prezantojnë interesat e komunave neper Evrope. Komunën e Bujanocit e përfaqëson ambasadori i Portugalisë ne Republikën e Serbisë, ndërkohë qe ai e ka organizuar dhe mundësuar ketë takim qe te jete prezent përfaqësuesit e shtate firmave te biznesit nga Portugalia për te pare mundësi bashkëpunimi te kooperimit ne mes te komunës se Bujanocit dhe këtyre kompanive por edhe bashkëpunimit te shfrytëzimit te fondeve  te Bashkimit Evropian te cilat vitin e ardhshëm do te jene mëdha për investim. Më konkretisht delegacioni ka te beje me sistemin e furnizimit me ujë, me rregullimin e sistemit apo pastrimit te ujërave te ndotura  respektivisht me rregullimin e ambientit ne komune dhe ne sajimet për rreth”, ka pohuar z.Kamberi.

Nga ana e përfaqësuesve te firmave te bizneseve te fuqishme para media u shprehën Francisko Nunese Correria, profesor në departamentni për ndërtimtari dhe arkitekture pranë institutit e lartë teknik ne Portugali, i cili duke faliminderuar kryetarin e komunës për mikpritje ka nënvizuar se “Ne jemi një delegacion i përbërë nga përfaqësuesit e kompanive nga sektori i ujrave dhe eekonomisë. Këto dy deneiet e fundit, me praninë e Portugalisë në BE vendii ynë ka shënuarrpogres, sidomos në fushhën e ekonomisë së ujërave dhe duke marrë parasysh se ne tanimë kemi përfituar një eksperiencë  nga kjo lëmi dhe  tani shprehim dëshirën që ato përvoja ti ndajmë me shtetet e tjera të ballkanait. Këtu jemi gjithashtu që të ofrojmë ndihmën tonë në qasje më të lehtë në fondet dhe kredit e Bashkimit Evropiane dhe institucioneve tjera financiare  ddhhe të biznessit…” (e.s)

SHPËRNDAJE