“Bojkotimi i  regjistrimit të popllsisë në Luginën e Preshevës nga shqiptarët etnik dhe përfaqësuesit e saj sigurisht ka arësyet e veta. Beogradi, për t’mos arritur deri ketu është dashur të përagitet mirë dhe t’i plotësoj kushtet regjistrimit sipas normave dhe standardeve ndërkombëtare…” ka deklaruar ambasadori austriak z.Volfgang Petritsch për agjencinë informative kombëtare “Presheva Jonë”

Gjenevë, 11 shtator/ AIK-Presheva Jonë (n.m)

Lajmin për bojkotim të regjistrimit të popullsisë në Serbi nga ana e shqiptarëve etnik në Preshevë, Bujanoc dhe Medevgjë ambsadori austriak nuk e ka mirprotur, lajm ky ijo i mirë në rendë të parë për autoritet serbe, ka deklaruar ambasadori austriak z.Volfgan Petritsch për agjencinë informative kombëtare “Presheva Jonë”

Bojkotimi i  regjistrimit të popllsisë në Luginën e Preshevës nga shqiptarët etnik dhe përfaqësuesit e saj sigurisht ka arësyet e veta. Beogradi, për t’mos arritur deri ketu është dashur të përagitet mirë dhe t’i plotësoj kushtet regjistrimit sipas normave dhe standardeve ndërkombëtare…Nuk mund të justifikohet ases inga autoritet serbe kjo sepse BE në Bruksell  dhe OSBE në Wienë për këto procese vazhdimisht ka ndarë vazhdimisht mjete të duahura për Serbinë.” Ka deklaruar në vazhdim për agjencinë tonë diplomati austraik Petritsch.    

Madje sipas ambasadoritPetriotsch “presioni mbi liderët e Luginës së Preshevës nuk është formë demokratike, meqwë kjo metodë ka kaluar me largimin e sistemita totalirtar dhe dictatorial nga vendet e Evropës Juglindore..”

SHPËRNDAJE