Bujanoc, 8 shtator  -Ministri i Mbrojtjes Aleksandar Vulin ka qendruar sot ne Luginën e Preshevës. Sipas njoftimeve nga Ministria e Mbrojtjes, Vulin me bashkëpunëtorët e tij ka zhvilluzar nje vizite pune  me  anëtarët e Brigadës së 4 të Ushtrisë Tokësore në bazen ushtarake në “Jug” te Bujanocit. “Ramush Haradinaj nuk mund të jet bashkëbisedues i ynë, se ai nuk ja don te miren serbëve e as Serbisë! ” ka thëne  nder tejra ministri serb Vuiin sot ne Bujanoc, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Vulin: Ushtria serbe kontrollon plotësisht territorin e saj nga Subotica deri ne Preshevë

Ushtria serbe në kontroll të plotë të territorit të Serbisë nga Subotica deri në Preshevë permes  rojeve të  sigurisë, mënyrën e përditshme të jetës dhe kurrë në asnjë mënyrë nuk do të lejojë asnjë paqëndrueshmëria politike përhapet në territorin tonë..” tha ministri i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, gjate ketij turneu në bazës ushtarake serbe ne “Jug” te Serbise ne Bujanoc.

Sipas minsitrti Vulin “Ushtria serbe është një garantues i paqes dhe stabilitetit jo vetëm në territorin e Serbisë, por në të gjithë rajonin”

“Baza” Jug “është padyshim një nga objektet më të rëndësishme të infrastrukturës sonë ushtarake, sidomos kur është fjala për trajnim për operacione multinacionale. Ushtria e Serbisë në operacionet paqeruajtëse shumëkombëshe, paqeruajtëse nëpër botë ka treguar se ajo mund të matet me çdo ushtri të madhe botërore, ka pohuar Vulin.

Cilët serbë në Kosovë do të mbështesin – krejtësisht të parëndësishme

Serbët në Kosovë kanë vetëm një zgjedhje, për të vendosur për veten e tyre, ku në mënyrën më efikase për të shpëtuar jetën e tij, ku ata do të marrin më shumë për të zbatuar të gjitha atë që ndihmon për të ruajtur ato në Kosovë, dhe me të cilin, ajo është krejtësisht e parëndësishme, tha Vulin.

“Nuk ka dallim në mes të Ramush Haradinajt, Hashim Thaçi apo dikush i vetëvendosjes. Nuk ka absolutisht asnjë ndryshim, asnjë prej tyre nuk është ndnonjeri qe unë do të doja te takoja, asnjëri prej tyre nujk eshte qe une do ta beja mik, aleat politik. Asnjë prej tyre nuk është një njeri i cili ja dëshiron te miren serbeve apo Serbisë ” u tha sot gazetarëve ne Bujanoc ministgri serb Vulin.

“Ne nuk kemi se shumë zgjedhje, ne kemi vetëm një zgjedhje – të serbëve në Kosovë dhe Metohi të përcaktuar ku mënyra më efikase për të shpëtuar jetën e tij, ku ai do të marrë më shumë se ata mund të kryejnë çdo gjë që ndihmon në mbrojtjen e serbëve në Kosovë dhe Metohi”, tha Vulin, të diskutueshme rreth kritikave në kurriz të Listës Serbe nëse ata mbështesin qeverinë e Ramush Haradinajn.

SHPËRNDAJE