Shefi I diploamcise serbe Vuk Jeremiq, ¨është emëruar presidentit të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara., njfton agejncia informative “Presheva jonë” nga selia e  OKB-së.

 

Gjenevë/UNO, 25 janar /AIK-Presheva jonë

Sipas zyrtarëve të OKB-sdë misnioni i diplomatit serb Jeremic do të jetë së “të përpiloj pérojkete dhe pane mbi sesionet e Asamblesë së Përgjithshme, temat dhe rendin e ditës, të vëzhgojë dhe  përcaktoj misionet paqeruajtëse, iniciastivat ndërkombëtare humnaitre dhe të  të tjera”.

Kandidaturën për presidencën e radhës së këtij mekanizmi duhet ta përcaktojë rajoni i Evropës Lindore. Funksionin e presidentit aktual të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së e mban përfaqësuesi i Katarit, Nasir Abdulaziz al Nase.

SHPËRNDAJE