sillPreshevë, 11 tetor -Kryeministri serb pas seancës së qeverisë në të cilën të martën e anuloi vendimin e Prishtinës për marrjen e konglomeratit minieravene Trepce,  Vucic tha se “shqiptarët nuk kane marrur ket vendim vetem,  ata i ka mesuar dikush…” transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Qeveria serbe vendosi të anulojë vendiimet ligjore të akteve dhe veprimeve të Prishtinës në lidhje me “Trepçën”.

Në një konferencë shtypi, Vucic ka pohuar, se ai  “nuk e kupton se pse shqiptarët vendosi të marrë 80 përqind të fabrikës ose ajo nuk e kupton edhe ata që bindi ata për ta bërë këtë.

Aleksandar Vuçiq, ka shpjeguar se “Serbia nuk do të nisë arbitrazhin për këtë pa drejtesi të shqiptarve, sepse kjo del sikur ne po e njohim Kosovën..”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

“Unë nuk e kuptoj se çfarë ata duan për të fituar kohë, përveç mbledhur pikë politike. Ata nuk mendojnë se ajo nuk do të hyjë në fuqi në veri.  Nuk di une se si ata munde te dergojne  Rosu apo ndonje force tjeter në veri. Ksh do te pervoje te shkoj me dhune ne Trepca do tju thej dhembet. Vendimi i zbrazët juridike dhe politike të Prishtinës dhe ne jemi të përgatitur masa specifike që do të pasojnë…” eshte ky kercnimi i radhes i kryeministrit serb Vucic naj vendi fqinj, Kosoves.

SHPËRNDAJE