beoggBeograd, 11 tetor  -Forumi mbi Sigurinë në Beograd (Belgrdae Security Forum) me moton “Demokracia përballe krizën e trendeve botërore” që do të mbahet nga neser (12 deri më 14 tetor)  në hotelin “Hajat” në Beograd do marrin pjese mbi  rreth 500 pjesemarres, me 20 personaliete kryesisht nga vendet fqinje dhe ballkani, perfshire ketu edhe ata nga Tirana. Edhe pse Kosova  s’eshte prezent megjthate ceshtje e Kosoves sidos burgosja e Thacit dhe Trepca do te jene prezent ne këte forum nderbalkanik,  njofton  agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Beogradi

 

Forumi terditor është nje  aktivitet nen patronazhin  e shoqërisë civile Fondit të Beogradit për ekselencë politike, Lëvizjes Evropiane në Serbi dhe Qendrës për politikë të sigurisë në Beograd me nikoqir Aleksander Vucic.

Agjencia e laemeve “Presheva jonë” ka mesuar nga burimet e saj diplomatike se krahas temave te larmishme si marrëdhëniet  shqiptaro-serbe në stabilitetin e Evropës Juglindore ne epiqender te bisedimeev gjate kesaj konference ne Beograd do te jete dhe  acarimi i marëdhnieve te fundit mes Kosoves dhe Serbisë per shkak dialogut te brisht ne Bruksel, pas burgosjes se shefit te policise Nehat Thaci, ceshtjes se Trepces dhe telekomunikacionit (kodit) si dhe diskrimnimi i shiptareve ne Luginen e Preshevës.

Abstenimi  e Kosoves neser ne Beograd e ka njoftuar për “Presheva jonë” Susane Valiseviq, nga kabineti i qeverise serbe.

Organizatoret  e konfrences tred ditore kane njoftuar agjencine e lajmeve “Presheva jonë” ne panel do te prezentojne pos personliteteve serbe dhe nderkombëtare (BE, SHBA,  NATO) edhe kryeministri shqiptar Edi Rama. Kurse  ekipi i agjenise se lajmeve “Presheva Jonë” si një agjenci e vetme shqiptare do të përcjell pers¨wafermi  zhvilmet e konferencës  dhe bisedimet gjate takimit mes Ramës-Vucicit

SHPËRNDAJE