servwrreePreshevë, 10 maj  -Kryeministri serb Aleksandar Vucic eshte takua me  ekspertit  amerikan për Ballkanin, Daniel Server në Universitetin “Johns Hopkins” ne nje ligjëratë  mkbi  te ardhmen evropiane të Serbisë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Nga ky takim Vucic  me profesorin Server kane biseduar edhe për Kosoven, sidomos dialogun proces ky i deomosdoshem për persapktivën e rajonit dhe te integrimeve.  Kryeministri serb theksoi se Serbia dhe ai vetë do të vazhdojë të ndjekë një politikë të pajtimit dhe bashkëpunimit në rajon në favor të progresit të përbashkët.

“Hyrja e Serbisë në BE nuk është e mundur deri Beogradi nuik  gjidhedh një pyetje serioze. Kjo nënkupton njohjen diplomatike të Kosovës dhe ambasadorëve e këmbimit. Nëse ai nuk e bën, unë nuk shoh se si Serbia do të bëhet anëtare e BE..”tha prfesori amwerikan Server.

Me kete rast profesor amarikan ka uruar Server fitoren e kryeministri Vuçiq në zgjedhjet e fundit dhe ka eshte shprehur optmist se “qeveria e ardhshme e Serbisë për të vazhduar politikat aktuale të reformave drejt stabilitetit rajonal.”

 

SHPËRNDAJE