cedaaavvvvPresheve 9 maj  -Koalicioni dhe Bashkimi i Çedomir Jovanoviç dhe Nenad Çanak, ne qeverine e ardhshme  te prire nga Aleksandar Vucic po jep  gjitha sinjalet realiste, pas as zgjedhjeve te 24 rillit, shkruan gazeta Blic, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

 

Presheva ju ofrua Vucic, por duket nuk po i don

Të vetmit në koalicionin LSV-SDS-PLD, i cili është bërë i njohur gjerësisht si CBC, duke lene ansh Boris Tadiqin. Megjithatë, ky i fundit, bazuar nga deklaratat e tij, ai vetë nuk është i sigurt se ai do të bëjë partnerët të koalicionit me ta.

Ndryshe Çedomir Jovanovic i njhur me deklaratat e tij pro pamvaresîse se Kosovos,  i tha “Blic”  se” të gjithë në opozitë kane  uruar të hyjnë në parlament, por që Vucic uroi në natën e zgjedhjeve për një performancë të shquar. ”

 

Koaliconi nga Presheva qe ju ofrua Vucit per qeverisje, por duket nuk i don cka as as mediat e as SNS i Vucicit nuk permendin.

Ështe koha për të qenë pjesë e koalicionit qeverisës (“Hasani: Vreme je da budemo deo vladajuće koalicije“) eshte ky titulli i gazetes serbe Danas nga intervista me deputetin e ri nga radhet e PVD-së, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

PVD e Vuçiq te gatshëm për të ndihmuar zgjerimin dhe thellimin e bashkëpunimit në mes të Beogradit dhe  Preshevës. “Partia për Veprim Demokratik është i interesuar për t’u bërë pjesë e të ardhmen e koalicionit qeverisës. Nëse Aleksandar Vucic, lider i Partisë Përparimtare Serbe vendos të na ftojnë..” ka thene  Fatmir Hasani, i vetmi deputet i Partisë për Veprim Demokratike në parlamentin e ardhshëm të Serbisë.

SHPËRNDAJE