Presheva për herë të parë pa asnje deputet serbe. Kuvendi etnikisht i paster me shiptar?! (“U Preševu prvi put nema nijednog srpskog odbornika!”) kishin shkruar para gjashte vitesh (23. maj 2012:) mediat serbenga Boegradi, transmton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

 

JA RAPORTI I GAZETES SERBE TELEGRAF NE VITIN 2012: U Preševu prvi put nema nijednog srpskog odbornika!

Serbët në parlamentin lokal do të kishte të paktën dy këshilltarëve mandatet se zgjedhjet lokale doli me një përbërje përzgjedhje listomU të Kuvendit të ri të Komunës për herë të parë nuk do të jetë këshilltarë serbë, pasi asnjëri prej dy listat serbe në zgjedhjet lokale nuk e tejkalon pragun.

Koalicioni “Lista Serbe për mirë Preshevës” mbledhur rreth Partisë Përparimtare Serbe në zgjedhjet lokale më 6 maj ka marrë 430 vota, ose 2.7 për qind e votuesve, një koalicion rreth Partisë Socialiste të Serbisë “luginën e Preshevës për Serbinë bashkuar – Ivica Daçiq” ka marrë 413 vota, që është 2,6% e votuesve të hedhur jashtë. Votimi i censurës ishte 750 vota.

Kryetari i Komitetit Komunal të SPS dhe bartësit të listës zgjedhore “luginën e Preshevës për Serbinë unifikuar”, Dragoljub Filipovic thotë se ai nuk ka asnjë dyshim se serbët në parlamentin lokal kishte të paktën dy këshilltarë mandatin se sa shumë të kthimit mbi prag, që zgjedhjet lokale të dalë me një listë të vetme zgjedhore .

– Vendimi për kush mundet, dhe kush me askënd në koalicion në zgjedhjet lokale, nuk solli partitë qendrore. Kjo është arsyeja pse kryetarët e partive kanë përgjegjësinë për këtë në kuptimin e plotë të fjalës – thotë Filipoviç.

Kryetari i Preshevës Ragmi Mustafa nuk është një problem që në Kuvendin Komunal të Preshevës në mandatin e ardhshëm do të jetë këshilltarë serbë.

– Në asnjë rast një komunitet mund të mos ndjehen të dëmtuar për shkak se ajo nuk është e përfaqësuar, por jo serbët, për shkak se deputetët e zgjedhur nga populli duhet të punojnë në interes të të gjitha građana- tha Mustafa.

Komuna e Preshevës ka rreth 36,000 banorë, nga të cilët rreth 10 për qind e serbëve.

SHPËRNDAJE