kambbaavPas humanizimit të polticit Rexhep Arifit nga Presheva Rasti tjeter eshte ai i një polici tjeter shqiptar nga Presheva. Eshtë fjala për Oficerin Ramadan Kamberi (ne foto lart) shpëton jetën e nje emigranti irakian i cili fale polcit shiptar ka lindur për se dyti, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

$Preshevë, 5 mars  – Humanizmi dhe solidarizimi i policëve  shqiptare në Presheve nuk ka te ndalur karshi halleve gte emigratnve te cilet muajve te fundit mijera sish kane pushtuar Luginen e Preshevës . Pas rastit të  humanizimit të Rexhep Arifit nga Presheva fotografitë e te cilit me nje fëije emigrant nga Siria ne krah emocionuna mabre opinonin botëror. Mediat shqipatre, ato ne ballkan dhe ndërkombëtare kanë publikuar disa fotografi të një polici që mban në duar një fëmijë sirian duke treguar kështu mikpritjen preshevare për emigrantët që kalojnë nëpër Serbi. Fotografitë e publikuara janë realizuar nga gazetarja e BBC Manveen Rana, e cila ka vizituar emigrantët në Preshevë.

bellllkRasti tjeter eshte ai i një polici tjeter shqiptar nga Presheva. Eshtë fjala për Oficerin Ramadan Kamberi shpëton jetën e nje emigranti irakian te cilet e ktheu ne jete duke bashkruar ate me fmailjene tij, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Që nga fillimi i krizës emigrantëve, shumë njerëz në Serbi janë të përfshira në pritjen dhe kujdesin e refugjatëve, e mbushur me një  histori  tge paperhskruar solidariteti  dhe njerëzimit
kamabrmrrgKeshtu policia nga Presheva, Ramadan Kamberi shpëtoi jetën një irakiani 37 vjecar pas kthimit nga Miratovc në Preshevë në rrugën plote baltë Ai pa nje pa dy ka ka ndalur automjetin dhe kur pa një njeri me një person në ujë i cili kishte batisur ne tinjak.  “Ishte ende natë, njeriu ishte në baltë dhe i bere qulle. Ishte pa ndjenja”, tha një oficer i policisë nga Presheva  Kamberi.

Ndihmoi familjet të jenë së bashku përsëri me fëmijët, Ata ishin te rraskapitur  e te medihre te cileve ju jane sjellur batanije dhe ushqim. Foshnja u gjenden pranë gardhit të qendrës së strenhimit e mbuluar me gjësende.

“Ne ishim në gjendje për të  bashkuar prindërit dhe familjen “, thotë Ismail Behluli, ndihmës komandant i zyrave të policisë.

Vlen të theksohet se emigrantët shpeshherë janë shprehur nëpër media të kënaqur për mirësjelljen që po e gjejnë në vendet e ndryshme në Serbi në krahasim me vendet tjera në rajon ku kalojnë transit emigrantët.pollldddd

SHPËRNDAJE