Medvegjë, 27 dhjetor  -Zëvendëskryetari i komunës së Medvegjës Florim Sahiti ka thënë sot se sikur edhe vjet, në ngjarjen kulturore-sportive të 1 majit në fshatin Tupallë, në Medvegjë, janë ftuar për pjesëmarrje krytearin e Serbisë Aleksnader Vucic dhe ate te Kosovës Hashim Thaçi, si dhe kryetarin e  Shqipërisë Iliri Meta, njofton agjencia e lajmeve

“Jo vetëm Preshevën, por jam i gatshëm të vizitoj edhe Beogradin, të prezantoj shtetin tim në ndonjë samit ndërkombëtar, nëse ftohem. Fundja vetëm me takime dhe vizita të ndërsjellta mes kryeministrave në rajon mund t’i kontribuojmë paqes dhe stabilitetit, në të rast fqinjësisë së mirë mes dy vendeve, sic jemi në Kosova me Serbinë dhe vendet ne rajon”, ka thënë kryeministri i Kosovës..” shkruan fillimisht “Sputnik” , duke ju referuar agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”

Por, Ministri i brendshëm serb Nebojsha Stefanoviq ka thënë se kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj që të arrestohet nëse ai vjen, sepse urdhër gjykata vendase për të mbetet në fuqi. Kryeministri kosovar dje permes agjencis se lajmeve “Presheva Jonë” ishte shprehur i gatshem te vizitoj Presheven , madje edhe Beogradin ne fymen e bashkepunimit mes dy vendeve fiqnjsore dhe favor te paqes dhe stabiliteti ne rajon.

Janë ftuar edhe kryetarët e komunave Kamenicë, Prishtinë dhe Fushë – Kosovë. “E kemi ftuar edhe kryetarin e kryeministrin e Serbisë”, ka thënë Sahiti

“Ne edhe vjet e kemi ftuar kryetarin e Kosovës e të Shqipërisë, por Arsiq nuk bëri kallëzim penal”, ka thënë Sahiti

SHPËRNDAJE