Te dashur vendas, motra dhe vëllezer, mergimtare, ju  faleminderit per mbeshtetjen dhe perkrahjen e juaj te parazervë. Jeni ju ata qe me 4 nentor te ketij viti do vendosni dhe ndryshoni per te miren e gjithë neve, te ardhmen dhe perspektivën e vendlindjes sone dhe te juaj.

Po ju drejtohem une si nje e re e Medvegjes, e cila jeton me shpres se nje dite do behet me mire

“Un bija jote Medvegje jetova me shumë veshtirësi ne ty dhe tani ende jam këtu. Mirepo asnjeherë me e fort, me nje mision te ri, shpresë te vetme, me z. Muharrem Salihun qe eshte bere tashme synonim i nje te ardhme te soigur tjo vetme te Medvgejes pore dhe te mbare Luinës i cili do sjell risi, ndryshime, ashtu siq ngjalli shpresë perseri!..” ka thene per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” Florentina Rama, bartes e Listës se ONG, AFEDS- Muharrem Salihu ne Medvegjë.

Tashmë është koha që komuna e Medvegjës të mos shihet më si një shtojcë mes Preshevës dhe Bujanocit, por të zërë një vend të barabartë në drejtimin e përbashkët të tri komunave autoktone shqiptare në kete pejse te Evropës. Ne Medvegje, mbrohet Lugina e Preshevës, nese njerezit nga  Medvegja do t’i prinin KKSH-se. Prandaj votimi i juaj eshte i nevojshem me 4 netort te ketij viti.

Presheva dhe Bujanoca e kane obligim kombëtar dhe moral t’i japin Medvegjes te udheheq KKSH-ne duke nderuar dhe vleresuar veprat dhe kontributin e akademik Idriz Ajetit dhe Jim Xhemes te cilet dihet cka kane bere në sensiblizimin e ceshtjes se Lugines se Presheves dhe asaj mbare kombëtare, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Nese ndodhe ashtu siq po flite ne Lugine, në Prishtine dhe Tirane qe Medvegjës t’i jepet KKSH te udheheq pas 4 nentorit te ketij viti, do te ishte ky nje akt historik kombëtar i treti me radhe në Lugine, pas Referendumit 1992, pas daljes se UCPMB-së dhe themelimit te Asocianit te Komunave Shqiptare (AKSH) ne Serbi, themeluar 12 shtatro 2015.

Te behemi te gjithe se bashku o sot o kurr!

SHPËRNDAJE