aziizizz“Babai im gjendet ende i shtrire  në spitalin e Prishtinës dhe ka probleme me sheqer, pankreasit, bronkit, ujë në mushkëri. Qe më shumë se dhjetë ditë ai gjendet në spital, dhe në fillim ai ishte në një gjendje te keqe. Për fat të mirë, tani është e stabilizuar..”  thotë për gazten serbe  “Blic” vajza e tij Lidija Milosavljevic nga Jagodina e cila gazete sjell edhe dy foto, ku shihet boksieri kosovar Azzi Salihu me vajzen e tij Lidijen., transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Përveç medalje së bronztë olimpike, ‘Zizi’ ka fituar dy medalje të bronzta në Kampionatin Evropian (1981, Tampere dhe 1985 Budapest) dhe dhjetë tituj të kampionit të ish-Jugosllavisë. ‘Zizi’ kurrë nuk e ka pranuan pensionin e Serbisë.

 

Jeta  e Azis salihut edhte shume interesante, ai u lind në vitin 1954 në Prishtinë, dhe “kabllot” nga Jagodina ka qenë ushtuar box për shtatë vjet resht, i cili solli ne dritë edhe vajzen Lidija Milosavljevic nga  je lihdje jashtë martesore.

Me pas “Zizi” në Prishtinë ai u kthye në vitin 1978, ku ai vazhdoi të trajnuar. Kur nëntëdhjeta filloi lufta në Kosovë, u zhvendos në Maqedoni. Ai kaloi një duzinë vjet, dhe pastaj përsëri u kthye në Kosovë.

“Në Serbi nuk ka ardhur për të paktën dy dekada. Ne fakt ai ishte  mysafir në nje turne Boksi ne Bujanoc dhe jo me larg.  Serbia kishte disa tentuar disa herë t’i ofnronte një pension popullor, por Azis Salihu perkunde rgjendje se veshitre nu prbnaoi paret (pensioin) e Serbisë. Ai ka marru ne vazhdim një pension të Maqedonisë, shtetas i të cilit eshte ende.

Mihajloviç tha se Salih është shumë popullor në Kosovë. “Ai i don njezit dhe e duna. Ai është vazhdimisht në televizion dhe në gazeta. Për një kohë ai ka qenë pronar i gazetës i cili shkroi vetëm për sport. Ai kohët e fundit publikoi një libër të dytë për të”- tha në fund Lidija Milosavljevic.

Milosavljevic viziton rregullisht të atin në spital, dhe ajo shkoi në Prishtinë dhe kur ai ishte i shëndetshëm. “Unë kurrë nuk kam pasur ndonjë problem, kur shkova në Prishtinë”  ka shtuar me krenari  Lidija.aziziizz

SHPËRNDAJE