usxaass

Bujanoc, 30 gusht  -Ushtria amerikane e Gardës Kombëtare Ohio ka zbarkuar sot ne orët e hershme ne kufirin Kosove-Serbi, kryesisht ne vendbanime re  shqiptarë te Luginës së Presheves. Ata jane instaluar  kryesisht  përreth Dobrosinit, te shkolla fillore “Migjeni” ne Caravajke-Presheve dhe “Sami Frasheri” ne Bujanoc, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Burimet e njëjta njoftojnë ese misioni i Gardës Kombëtare Ohio ne bashkëpunim me ushtrinë dihet  autoritet vendore  është humanitar për te ndihmuar popullatën me  ekipe te përziera mjekësore

Përfshirja e zakonshme mjekësore përfshin falas ekzaminimet mjekësore fshatarët larg nga institucionet mjekësore në qytete.

Inspektimet do të kryhen  mjekët e përgjithshëm, pediatër, gjinekologët, dermatologët, sëmundjet infektive, Ophthalmologiste dhe specialistë të tjera të nevojshme, si dhe dentistët. Në fushë do të jetë ekipi veterinare dhe mjekësore parandaluese.

Është parashikuar që asistenca mjekësore dhënë në periudhën prej 09 deri në ora 16

Ekipet e ushtria amerikausaaassne e Gardës Kombëtare Ohio misionin e tyre do te nisin ne  Relan me 6 shtator për te vazhduar me pas ne  shkollën fillore “9. Maj” ne Preshevë. Kuzrs me 7 shtator do te gjenden në Muhovc, shkolla fillore “Migjeni” (komuna e Bujanocit). Me 9 shtator ne Luçan, shkolla fillore “Sami Frashëri” (komuna e Bujanocit) si dhe me 12 shtator po ashtu ne Bujanoc ne  shkollën fillore “Bora Stankoviq”. Me 13 shtator  ekipet do te gjenden ne  Cerevajkë, ne  shkollën fillore “Migjeni” (Preshevë). ndërsa me  14 shtator ne  Letovice, ne shkolla fillore “Ali Bektashi” dhe ne shkollën e Nesalcës (komuna e Bujanocit).

Ndihma mjekësore do të marrin pjesë 61 njerëz, 31 anëtarë të Ushtrisë së Serbisë 26 anëtarë të Gardës Kombëtare të Ohajos dhe katër armatosur Sanaga Angolë si vëzhgues.

shtrisë së Serbisë 26 anëtarë të Gardës Kombëtare të Ohajos dhe katër armatosur Sanaga Angolë si vëzhgues.

SHPËRNDAJE