kossddPresheve, 30 gusht  -U clirove su clirove shiptaret po vriten ne Kosovë. Vrasjet në Kosovë kanë shtuar pasigurinë dhe frikën te qytetarët e Kosovës. Vetëm gjatë këtyre muajve të këtij viti kanë ndodhur 23 vrasje, të cilat kanë sfiduar sistemin e sigurisë dhe drejtësisë në vend.

Se numri i vrasjeve është shtuar këtë vit tregojnë edhe statistikat zyrtare të Policisë.

Vitin e kaluar në këtë periudhë kanë ndodhur 11 vrasje, për dallim nga ky vit i cili përfshin 21 vrasje vetëm në këtë shtatë mujor.  Nga 1600 vrasje , nuk ishi 1/3 ishin pe rmotoive poltike, ishin politikaj apo aktivist dhen gazetar, njerez te arkitektit të mavaresise Rugovës

Ndërsa, brenda 15 vjet të pasluftës në Kosovë, përkatësisht, nga 99 e deri në 2014 kanë ndodhur rreth 1500 vrasje të motiveve të ndryshme. /TribunaChannel/

SHPËRNDAJE