“Rreth kësaj vizite të studentëve shqiptarë nga Prishtina në Beograd shtrohen shumë pyetje pse kanë shkuar, kë përfaqësojnë ata apo me cfarë pasaporta kanë shkuar  atje, që  sigjurisht me pasaporta të Republkikës së Kosovës jo,  e as me pasaporta amerikane jo se jo..“ thotë z.Ibërdemaj, zyrtar i lartë nga UP.

Prishtinë, 9 shkurt / AIK-Presheva Jonë

Vizitën e disa studentëve shqiptarë nga Kosova në Beograd sikur nga rektorati i Univesitetit të Prishtinës ashtu edhe nga Ministria e Arismit të Republikës së Kosovës nuk din gjë, madje sipas rektoratit kjo vizitë e këtyre është private dhe nuk përfaqësojnë studeneët e Universitetit të Prishtinës.  Madje disa me në Serbi kët  vizitë e kanë transmetuar me krenari sikur se  Beogradi dhe Serbia po bëhet qender joshëse për studentët shqiptarë nga Kosova. Rreth kësaj vizite nuk do të kishte asgjë të keqe, aikur të ishin skruar ata me bekimin e inistucioneve të Republikës së Kosovës, gjegjësisht nga  rektorati i Universitetit tonë , i ka deklaruar sot AIK „Presheva Jonë“ z.Isuf Ibërdemaj, këshilltar i rektoratit të UP-së. „Rreth kësaj vizite nuk dimë gjë. Ne nuk mund të ndalim njerzit e as studentët e Kosovës të lëvizin lirshëm e as në vizita pivate. Rreth kësaj vizite të studentëve shqiptarë nga Prishtina shtrohen shumë pyetje pse kanë shkuar, kë përfaqësojnë ata apo me cfarë pasaporta kanë shkuar  atje, që  sigjurisht me pasaporta të Republkikës së Kosovës jo,  e as me pasaporta amerikane jo se jo..“ thotë z.Ibërdemaj, zyrtar i lartë nga UP. Ngjajshëm për agjencinë tonë është shprehur edhe këshilltar në Minstrinë e Arsmit të Republikës së Kosovës z. Valon Berisha. Sipas këtij te fundit „Beogradi para se të presë studentët nga Kosova duhet të njoh diplomat e Republkës së Kosovës për studentët e diplomuar nga Lugina e Preshvës”. Kjo vizitë në Beograd e keytre studnetvee nga Prishtina, nuk mund të asryethoet e as justifikohet, apo fshihen pas shpinde të Riza Halimit,  se ata do të takojnë edhe ket deputet shqiptarë në Beograd. Nëse vërtetë kanë pasur dëshirë të takohen me z.Halmin ata do të mund ta  takonin më afër ketu në Preshevë, për t’mos harxhuar bileta, cak atje në Beograd dhe nëse ata janë shkuar me shetit ky është tjetër hesap, thonë liderët nga Presheva.  Madje, sipas këytre liderëve si në Kosovë ashtu edhe në Preshevë për agjencisë tonë jnaë shprehur se kjo vizitë e këtyre studentëve nga Kosova në Beograd, pamvarësisht se është private, mund t’i shërbejë Serbisë  për marketning  si një vend „demokratike dhe tolerante” dhe farkuese e „vllazrmi-bashkimit“  të dështuar pas  krimeve dhe masakrave serbe në Kosovë e gjetiu…

SHPËRNDAJE