Résultat de recherche d'images pour "unmik Zahir Tanin"Preshevë, 7 maj – Ne Lubjanë sot filloi një forum tre-ditor dedikuar ndërtimin dhe besimit ndërmjet komuniteteve në Kosovë, nën mbikëqyrjen e Misionit të OKB-së në Kosovë (UNMIK) u po marrij pjese mbi 100 pjesëmarrës, njfoptn agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Forumi ofron një mundësi për diskutim ndërmjet komuniteteve në zonë, dhe bazuar në aktivitetet e shoqërisë civile, udhëheqësit dhe vendimmarrësit për të ndihmuar ndërtimin e besimit, sipas Ministrisë së Punëve të Jashtme të Sllovenisë, i cili theksoi rëndësinë e dialogut mes Beogradit dhe Prishtinës.

Konferenca u hap sot Përfaqësuesi Special i Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së për Kosovën, Zahir Tanin, Ndihmës Sekretari i Përgjithshëm për operacionet paqeruajtëse Binta Keita dhe kreu i Drejtorisë së Ministrisë së Punëve të Jashtme të Sllovenisë për Përbashkët të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë së Matej Marn.

Marn tha rajonin potencial dhe Kosovën në lidhje me ide të reja dhe një dëshirë për të ndërtuar bashkëpunimin, por paralajmëroi se do të jetë e nevojshme për të zgjidhur çështjet e pazgjidhura nga e kaluara dhe për të forcuar sundimin e ligjit dhe të ekonomisë.

Sllovenia, theksoi Marni, mbetet një mbështetës i fortë i rajonit, duke përfshirë Kosovën, në rrugën e saj drejt BE dhe NATO.

Çështjet bilaterale midis vendeve duhet të zgjidhen përgjatë kësaj rruge, dhe marrëveshjet ndërkombëtare duhet të respektohen.

SHPËRNDAJE