Nje dokumentare i realizuar nga Mr. Granit Ajdini, stundente per doktorate ne Turqi, qe si teme kesaj here kishte shprehjen e shqetesimit rrethe pesimizmit teluginasve lidhur me gjetjen e arsyjeve per te vazhduar e te jetuar ne Luginen e Presheves.

Ne kete dokumentar z. Ajdini mundohet te tregoj se si edhe duke mos e perfillur fare neglizhencen e pushtetit qendror ne mireqenjen e qytetarit te Presheves, prap, duke u mbeshtetur ne disa shtylla tjera te rendesishme te ekonomise familjare por edhe te mesme, siq jane bujqesia, blegtoria, bletaria por edhe prodhime tjera me kapacitet mesatar, ne Presheve mund te behet nje jete e mire dhe te mos synohet te leshohet “Lugina, e embla Lugina” siq edhe e permban titullin ky dokumentar, qe  aq shume i ka munguar Lugines.

Ju ftojme ta ndiqni…

SHPËRNDAJE