Kushtrim MALIQI

14 maj,Preshevë

 Sot në Preshevë kanë vazhduar ktivitetet në nderim të heronjëve vazhduan edhe në shtëpinë e kulturës “Abdullah Krashnica”,ku me fillim nga ora 19:30 u mbajt akademi përkujtimore në të cilën morën pjesë politikanë,familjarë të të rënëve në luftë si dhe ish-luftëtarë.

 

 Ragmi Mustafa kryetarë i Komunës së Preshevës para të pranishmëve mori fjalën dhe tha se dëshmorët kurr nuk duhet t’i harruar,ata duhet përkujtuar dhe arsyeja e flijimit të tyre neve duhet që të na jap shtysë që të punojmë edhe më tepër në të ardhmen në mënyrë që t’i përmbushim ëndërrat dhe vizionet e tyre të cilat njëherit janë edhe të të gjithë shqipëtarëve.

 Bejtullah Osamani babai i Bardhyl Osmanit,përfaqësues i familjarëve të heronjëve tha edhe nëse ndonjëherë ndien mallin dhe mungesën e birit të tij,kur i kujtohet arsyeja e flijimit të tij dhe shumë shokëve të tijë i hiqet malli dhe i shtohet gëzimi që kishte një djal të tillë.

Këtë akademi e cila koencidoi edhe me Festivalin “Presheva Jehonë” e pasuruan edhe më tepër këngë,recitalet e vallet të cilat ishin nga të gjitha trojet etnike shqipëtare.

SHPËRNDAJE