Preshevë, 14 maj/Presheva Jonë 

Në fshatin Rahovic të Preshevës, me rastin e dhjetëvjetorit të rënies së Dëshmorëve të zonës operative të Preshevës,ish UPÇMB-së.

Numër i madhë i qytetarëve shqiptarë të Luginës së Preshevës dhe pjesëve të tjera etnike,  sot kanë përkujtuar  dhjetëvjetorin e rënies në altarin e lirisë të gjashtëmbëdhjetë Dëshmorëve të Kombit, të ish Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc.

 Ky manifestimi i dhjeti me rradhë është karakterizua edhe me Festivalin “Presheva Jehon”, që shtoi edhe numrin e pjesëmarrësve të cilët përveç fjalimeve të numërta, kishin edhe  rastin që  të përcjellin një program të bukur kulturore-artistikë

 

 

 

 

SHPËRNDAJE