FBL-EURO-2016-FANZONELion, 16 qershor   -Policia u desh të ndërhynte natën e të mërkurës, pas një sulmi në një belg dhe një francez, pak plagosur nga mbështetësit shqiptarë njfotn agejcia e lajemeve “Presheva jonë” duke ju referuar birimeve te polcise francze

Forcat e sigurisë  kane kryer 323 arrestime për dhunë, vjedhjes ose dëmtimit të pronës në margjinat e Euro 2016 që nga fillimi i konkurrencës më 10 qershor, njoftoi Ministria e Brendshme.

“Nga këto, 196 ishin vendosur në paraburgim policor, 8 tashmë janë dënuar me dënime me burgim dhe 3 pezulluar,” tha ministria në një deklaratë, pa dhënë hollësira. Njëzet e katër persona kanë qenë edhe objekt i një urdhri dëbimi. Konkurrenca Fillimi ishte mbushur me dhunë mes huliganëve, duke përfshirë edhe të shtunën në Marsejë në margjinat e ndeshjes Rusi-Angli.

Sipas nkftimit, pak para se te shenoheshin dy gola nga Franca me vonesë në lojë kundër Shqipërisë (2-0), tifozet  shqiptarë kane sulmuar me tifozët francezë. Një francez mori një goditje me thikë në kofshë, një belg në vithe. Këto rrahje ishin goditur nga dy persona të ndryshëm të cilët nuk janë identifikuar, që do të thotë se të paktën dy thika janë futur në zonën tifoz,  pa u kontrolluar fare tek porta e sigurisë. Dweri tash nuk ka pasur asnjë te arrestuar.

Pavarësisht shiut, rreth 16,000 tifozë u mblodhën në zonën tifoz në Lyon,  për të marrë pjesë në ndeshjen Francë-Shqipëri.

SHPËRNDAJE