mapppLondër, 16 qershor -Independent botoi një hartë të stereotipeve britanike bazuar në kushtet që britanikët te hynë në Google. Midis tyre, edhe ne shqiptaret natyrisht jemi pjesë e kesaj harte dhe epitetve qe na japin britaniket, njfotn agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Google pothuajse gjithmonë ka gjera te dobishme dhe shpesh perr  të qeshur dhe shqetësuese “autokomplete”

Gazetarët e pavarur janë vendosur në këtë mënyrë për të hetuar se si vendet evropiane e britanike io shofin ata ne  ‘Google’ me një PSE ? Bazuar në vëzhgimet e tyre ata Gjermaninët i shofi si:  Shtet i fuqishëm, apo Zvicra është e pasur, Ukraina dhe Polonia urrejnë shume  Rusinë. Per Maqedonine,  urren grekët (Hates greecs), apo per Greqine   don te dal ng BE-ja (Wants to leave the EU), per Sllovakine, Nuk e njeh Kosoven  (Doesn’t recognise Kosovo) etj.., shkruan Independent, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Britanikët ne kete sondazh per serbët  kane shkruar Të gjithë e urrejne Serbinë. Per Shqipërine (Loves America Albania) shkrujane Amerika e don Shqipërine, apo për Kosoven (Wants Intependent Kosova) Kosova e don pamavrësinë.

SHPËRNDAJE