Keshiltari i ri i Shteti Këshilltari Apothéloz Thierry kishet aderuar Partisë Socialiste qysh në vitet 1990 kur nisi ai një angazhim politik

Gjenevë, – Pas fitores se Thierry Apothéloz, e majta merr një vend në Këshillin e Shtetit Gjenevë, duke rrëzuar Luc Barthassat nga PDC. Këshilltari shtetëror Thierry Apothéloz tash e tutje do ta udhëheqë politikën me departamentin e tij të kohezionit social në të cilin tani është bashkangjitur zyra e integrimit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra

Genevasi Thierry Apothéloz arriti në Le Locle në vjeshtën e vitit 1993 për të bërë një stazh. Fillimisht ishte i angazhuar nga zëvendës drejtori i Fondacionit Sandoz, Bernard Fasel te clit i kishte ofruar nje stazh  si punonjës social”, thotë Këshilltari i posazgjedhur i shtetit te Gjenevës z. Apothéloz.

“Shqiptaret ne Gjeneve kane imazh pozitiv dhe jane shembuill i integrimeve ne kantonin tone dhe ne mbare Zvicren..” ka thenë z.Apothéloz. per agjencine e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Kush bene pjese ne Këshillim e ri te Shtetit te Gjenevës? 

Këshilli i Shtetit është Qeveria e Republikës dhe Kantoni i Gjenevës. Detyrat e tij përfshijnë zbatimin e ligjeve të miratuara nga Parlamenti (Këshilli i Madh), kryerjen e politikës së jashtme të kantonit dhe sigurimin e rendit dhe sigurisë publike. Ai organizon dhe drejton administratën kantonale.

E enjte, 31 maj 2018, ora 5, Katedralja. Betimi i Këshillit të Shtetit të Republikës dhe Kantonit të Gjenevës para Këshillit të Madh. Një interpretim në gjuhën e shenjave për herë të parë.

Pierre Maudet, kryetar i Këshillit të Shtetit.
Nathalie Fontanet
Thierry Apothéloz
Mauro Poggia
Serge Dal Busco
Antonio Hodgers
Jean Romain. Presidenti, Këshillit te Madh i Republikës dhe Kantoni i Gjenevës

 

SHPËRNDAJE