Preshevë, 31 maj -Zëvendëskryeministri i parë dhe Ministri i Punëve të Jashtme Ivica Daçiq dhe Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Brendshëm Nebojsha Stefanoviç jane takuan për të diskutuar vazhdimin dhe forcimin e mëtejshëm të përpjekjeve të përbashkëta për të luftuar përpjekjet e Prishitnes  për ta bërë Kosovne anëtare të Interpolit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në takim, sipas një deklaratë, u tha se përmbledhur nga rezultatet e arritura deri tani dhe u pajtuan për hapat e mëtutjeshëm dhe drejtimet strategjike për veprim të koordinuar për këtë çështje ka rëndësi të madhe në kontekst të mbrojtur interesat e Republikës së Serbisë në raport me Kosovën

Ata folën në lidhje me përdorimin e mekanizmave të bashkëpunimit policor ndërkombëtar dhe përfshirjen e rrjetit të misioneve diplomatike dhe konsullore të Serbisë me paraqitjen e pozicioneve serbe në mënyrë që të sigurojë numrin më të madh të mundshëm të shteteve per te votuar kunder anetaresimit te  Kosovës në Interpol qe spas Boegradit  kjo qenka “një precedent të rrezikshëm që do të shkelur jo vetëm sovranitetin dhe integritetin territorial të Serbisë si anëtare të Interpolit, por edhe parimet e vetë Interpolin si një organizatat ndërkombëtare të ekspertëve.” U pajtua një koordinim i mëtejshëm intensiv mbi këtë çështje, thuhet ne deklaratë.

SHPËRNDAJE