Preshevë, 1 qershor -Zyrtari ndërlidhës i Kosovës ne Beograd pas pese vitesh erdhe shkoj me refrenin “bisedimet do të vazhdojnë..” por asjg enuk solli te re ne favor te ceshtzje se Lugines se Presheves. bile se paku me ndonje deklarate per te terhequr verejtjen autoriteteve serbe per diskriminim apo per te sensibilizura komunitetin nderkombëtar.

 

Zyrtari ndërlidhës i Thacit Valdet Sadiku (nga Presheva) ne Beograd erdh e po shkon asgje nuk beri per Luginen?! apo si thone knej kah Presheva si “syla n’Bilac”,  shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” Zyrtari ndërlidhës i Kosovës Valdet Sadiku tha në prag të largimit të tij nga Beogradi, pas një mandati pesëvjeçar, se nuk ka dilemë që bisedimet e Brukselit do të vazhdojnë, vetëm modaliteti i këtyre bisedimeve është duke u konsideruar. Zyrtarët ndërlidhës Valjdet Sadiku në Beograd dhe Dejan Paviçeviç në Prishtinë kanë për detyrë të lehtësojnë zbatimin e marrëveshjeve të Brukselit.

Nje deklerate e forte i mbahet mend Vadlet Sadikut  me rastin e arrestimit te  Nënkoloneli i Policisë së Kosovës, Nehat Thaçin i cili pas vizites se  tij Valdet Sadiku në nje burg te Beogradit tha “mos u bani merak se gjendja e Thaçit është e mirë. Ai ka qëndrim tejet dinjitoz dhe gjendja psikike e tij është e shkëlqyer dhe nuk ka vërejtje për trajtimin e tij në burg, s’eshte  kah e nguc askush ”.

SHPËRNDAJE