Jack Dorsey, themelues i rrjetit social Twitter, tha se do të dhurojë një miliard dollarë për të ndihmuar trajtimin e pandemisë së koronavirusit.
Dorsey tha se donacioni paraqet rreth 28 për qind të pasurisë së tij.
Ai e bëri njoftimin në Twitter, duke thënë se “nevojat janë gjithnjë e më urgjente”.
Dorsey nuk tregoi saktësisht se ku do të dërgohen fondet.
Në Shtetet e Bashkuara ka mungesa ventilatorësh dhe të pajisjeve mbrojtëse për stafin shëndetësor, ndërsa bizneset dhe individët po ashtu janë duke luftuar ekonomikisht.
SHBA-ja, njëherësh, ka numrin më të madh të të infektuarve me koronavirus në botë: mbi 398,000, ndërsa numri i viktimave atje ka kaluar 12,000.
Nga miliarderët e teknologjisë, edhe themeluesi i Facebook-ut, Mark Zuckerberg, ka ndarë 30 milionë dollarë, pjesa më e madhe e të cilave do të investohet në përpjekjet për krijimin e një trajtimi.
Jeff Bezos i Amazon-it ka ndarë 100 milionë dollarë, ndërsa shefi ekzekutiv i kompanisë Apple, Tim Cook, ka thënë se do të dhurojë furnizime mjekësore në Itali – vendin me numrin më të madh të viktimave nga koronavirusi në botë.

SHPËRNDAJE