Presheve, 10 shtator -Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, duket se nuk dot e vizitoj Preshevën, perkunder asaj qe agjencia e lajmeve “Presheva jonë” posedonte nje informacion se ai dote vizitonte Lugine e Preshevës.

Burimet e fundit te kesaj agjencie kombëtare nga kabineti i presidenit kosovar se Hashim Thaci sot ne Prishtinë do te pres nje delegacion prej gjashte anetaresh nga Lugina e Preshevës. Takimi zhvillohet sot ne oren 12-të.

Mesohet se pjese e delegacionit do te jene perfgaqesues ngas Medvegja, Bjuanoca dhe Presheva, rrespektivisht dy kryetaret e komunave shqiptare (Presheva dhe Bujanoca) Shaip Kamberi, Shqiperim Arifi si dhe kryetari i Kuvendit te Presheves Sami Salihu bashke me kreun e PDSH-së Ragmi Mustafen dhe te tjere.

Mesohet se teme bisedime do te kene pos mundesise se inkuadrimit te Luigies ne procesin e dialogut ne Bruksel edhe “ribashkimin e Lugines se Preshevës” pas okupimit te Veriut nga Serbia, pas vizites se djeshme te hobologut te tij serb ne Mitrovicen dhe Drenicen e Hashim Tacit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Thaçi dhe liderët e Luginës së Preshevës, pas takimit, pritet t’u drejtohen mediave me një konference të përbashkët.

SHPËRNDAJE