Prishtinë, 10 shtator  -“Presidenit i Kosoves Hashim Thaci do te vizitoj Preshven javen e ardhshme” eshte ky lajmi bototuar nga agjemncia e lajmeve “Presheva jone” duke ju refertuar nje burimi nga kabineti i presidencës. Ky lajm, vizita e Thacit në Kosovë eshte  mirëpritur ne Luginen e Preshevës  made shste cilsuar nje akt patriotik dhe hiistorik nese nje gje do te ndodhte.

Lajmi duket se ka bere merak me shume mediat dhe personaalitet serbe se sa ato kosovare. Lidhur me vizuten ne fjlaë pa sshefit te diploamcise serbe Ivica Dacici, sot ka reaguar dhe krymenistrja Anna Brnabic. Ajo ne mediat serbe ka deklaruar sot se ” qeveria serbe nuk ka marrë ndonjë njoftim të vizitës mundshëm të Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, Preshevë, dhe se ai duhet së pari t’i drejtohet Qeverisë së Serbisë”

Ajo shtoi se Serbia është një vend që mund të ofrojë ndonjë vizitë sepse është e qëndrueshme dhe ka një sovranitet që është real.

“Qeveria do të jetë në gjendje të bëjë atë që është e nevojshme,” tha Kryeministri Brnabiç.

 

SHPËRNDAJE