Bernë, 10 prill  -“Vjedhja e një aeroplani në Tiranë: miliona të vjedhura” (“Braquage d’un avion à Tirana: des millions volés”) me ke tiotuzll sot kane dalur hsumemgazeta zvcerane dhe boterore duke shkruar per sulmin m,afgioz ne Tirane, ku ne nje aeroplan u vodhen 2.5 milion euro, trasesmton agjencia  e lajmeve e “Presheva Jonë”

Burrat e armatosur vodhën midis 2.5 dhe 10 milionë euro në një avion austriak përpara nisjes. Tre burra të armatosur plaçkitën një aeroplan austriak të martën pasi ai ishte gati të dilte nga Tirana për në Vienë dhe një prej tyre u vra, tha policia shqiptare, raporton shtypi zviceran.

Sipas mediave lokale, preca është midis 2.5 dhe 10 milionë euro. Bankat e huaja në Shqipëri po transferojnë fondet e tyre në Vienë, sepse banka qendrore shqiptare refuzon t’i marrë ato.

Ka pasur të paktën dy grabitje të ngjashme në tre vitet e fundit. Në mbrëmje, policia tha se kishin arrestuar katër burra dhe kishin marrë në pyetje rreth 40 prej tyre.

Të tre grabitës, të maskuar si ushtarë, hynë në aeroportin e Nënë Terezës me akses të rezervuar për zjarrfikësit ndërsa ngarkimi i gjirit të ngarkesës përfundoi dhe konfiskoi paratë. Policia i ndoqi, duke gjuajtur dhe vrarë një prej tyre.

Një zëdhënëse e Austrian Airlines, Tanja Gruber, siguroi se udhëtarët dhe ekuipazhi nuk kishin qenë kurrë në rrezik në asnjë kohë. Megjithatë, si një masë sigurie, nuk do të ketë transport të mëtejshëm të fondeve nga Tirana, tha ajo.

SHPËRNDAJE