Résultat de recherche d'images pour "police europol"Bruksel, 10 prill -Më shumë se gjashtëdhjetë persona u arrestuan gjatë një operacioni masiv të policisë belge-franko-holandez javen eqe elma pas kundër një rrjet të trafikut të drogës në Shqipëri, njoftin agjencia  e lajmeve “Pesheva Jonë” duke ju referuar burimeve nga Erupopoli.

Më shumë se 60 persona u arrestuan dhe pesë prej tyre u burgos gjatë një operacioni të madh policor të kryer në Belgjikë, Francë dhe Hollandë kundër një rrjet të trafikimit të drogës në Shqipëri, tha të premten kati i Mons- Tournai në Belgjikë.

Më shumë se 8.200 bimë kanabis janë sekuestruar në Belgjikë dhe Revin në veri të Francës. Në total, pesëmbëdhjetë plantacione u çmontuan, është ajo tha në një deklaratë.

 

Policia e evropiane thote se keut bëhet per një “organizatë polikriminale shqiptare”

Vala e kërkimeve është kryer më 3, 4 dhe 5 prill nga 645 policë dhe xhandarë të Belgjikës (350) France (220) dhe Holanda (75), si pjesë e një rekord të gjykatës në Tournai (FR), të “Një organizatë polikriminale shqiptare”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kjo organizatë, deklarata shtoi, është “veçanërisht aktive në prodhimin e kanabisit në shkallë të gjerë, trafikimin e kokainës, prostitucionit, trafikimit të qenieve njerëzore, dokumenteve të rreme dhe pastrimit të parave.”

Të dyshuarit kryesorë ishin vendosur në Bruksel, Liège (Belgjikë lindore) dhe Amsterdam, por rrjeti ka gjithashtu degë në Francë, Itali dhe Angli. Ai organizoi “pastrimit e aseteve të saj kriminale përmes investimeve në tregti dhe blerjen e ndërtesave në Belgjikë dhe vende të tjera në Evropë.”

Hetimi, shtoi prokuroria kishte filluar me çmontimin e një plantacion të kanabisit në prill 2018 Harmiginies në rajonin e Mons (jug). Informacioni i mbledhur si pasojë u ndiqet me shifrat kryesore të rrjetit. Belgjika është alarmuar që nga 2000 për rreziqet që vijnë nga klane mafioze shqiptare.

Prokurorët në Tournai vë në dukje se “Franca ka raportuar së fundmi këtë kërcënim në analizat e saj vjetore të krimit të organizuar”, dhe se “vende si Skocisë dhe Anglisë vënë mafia shqiptare në krye të organizatave kriminale më të dëmshme në territorin e tyre “.

Gjatë kërkimeve, makina luksoze, bizhuteri, dhjetra e telefonave celularë dhe droge bashke em to edhe mbi 90.000 € janë konfiskuar gjithashtu.

SHPËRNDAJE