Mihajlo M. (30) u dënua për vjedhje me dhjetë vjet,  kurse Nicolas B. (24) në shtatë vjet burg. Dy anëtarët e grupti mafioz  “Pink Panther”, të shoqëruar nga katër oficerëve të sigurisë së gjykatës,  hynë në sallën e gjyqit të cilët ishin të lidhur  duar e këmbë, njofton agjencia informative “Presheva Jonë” duke ju referuar mediave frankofone.
 
Strasburg, 5 tetor
Dy shtetas serbë sot, janë gjetur në bankën e zezë të akuzuarve në Strasbrug  të ngarkuar për kryerjen e  katër plaçkitjeve të bizhuterive në Vjenë dhe Strasburg. Para gjykatësve u gjendën Mihajlo M. (30) dhe Nikola B. (24) të cilën vodhën bizhuteri me vlerë prej 1.800.000 €,  kah  mesi  muajit maj të këij viti. Të dy krminalët serbë kanë pranuar  para  gjyqësorit për vepra e bëra.  Mihajlo M. (30) u dënua për vjedhje me dhjetë vjet,  kurse Nicolas B. (24) në shtatë vjet burg. Dy anëtarët e grupti mafioz  “Pink Panther”, të shoqëruar nga katër oficerëve të sigurisë së gjykatës,  hynë në sallën e gjyqit të cilët ishin të lidhur  duar e këmbë.
 
Këta dy serbë  të dënuarut me 17 vjet burg, më 18 janar të këtij viti, kanë grabitur një dyqan bizhuterish “Kornmeser” në qendër të Vjenës, me një vlerë prej 1.350.000. Aksionet e tyre të vjehdjeva vazhuan disa javë më vonë, para shkurtit me nje seri plackitjes në disa butiqe bizhuterish në  “Hasman” në Salzburg sidhe  dyqan tjetër të bizhuterive, “Turco” të Vjenës me një vlerë prej 198,000 €. Të dyja janë konsideruar të jenë anëtarë të të ashtuquajturës “bandë Cacanska” e  grupit mafioz serbë me emrin e  “Pink Panther” të njozr tahsmë për iInterpol dhe ndërkombëtarët.
Groupi mafioz serbë “Pink Panther”  sipas mediave perendimore, vlerësohet të jetë i madh numerikisht prej mbi 200 ish-policëve apo oficerëve serbë që kishin shërbyer gjatë luftës në Kosovë dhe pas kapitulimit të Serbisë, ata ishin radhitur pranë kësaj banda mafioze “Pink Panther”,  të cilët duan të pasurohen përmes vjedhjeve,  vrasjeve, trafikut të prostivame , armëve dhe drogës në perendim .
SHPËRNDAJE