Për nga madhësia e penisit, shqiptarët kaherë do të ishin në Evropë, sepse ajo tejkalon mesataren evropiane. Kosova nuk është përshirë në këtë listë për shkak se as UNMIK  e as rezoluta e OKB-së numër 1244 nuk e ka trajtuar cështjen e penisit, përvec disa problemeve tjera me pakicat në rajon,

 

Mesatarja evropiane është 14,51 cm, ku Shqipëria ket masë e ka tejkaluar. Prandaj,  për nga madhësia e penisi shqiptarët…VAZHDON por përmes LIKE për shkak videos dhe fotove që t’mos mos trembet ndokush :-))) (+18) Falemnderit për mirëkuptim…[wp-like-locker] duhet të jenë anëtare e BE-së kaherë, njofton agjencia informative “Presheva jonë”, duke u referuar raprit të sivjem të  teorisë Rushton që ka bërë hulmtime dhe naktuar në 113 vende botërore, për dallimet e gjatësive të  penisit.

 

Londër, 5 tetor

 

Një ekzaminim i teorisë Rushton së dallimeve në gjatësisë së penisit të popujve  është bërë në 113 vende botërore, ku penisi i shqiptarëve radhitet në vëndin e dytë jo të mëdhenjëve, por të atyre të mesatarëve. Por, mos harroni se ekziston edhe lista e tretë e penisëve më të vegjël por emri  i Shipëriisë nuk figuron në at list, fatmrisësisht do të thoshin femrat.

(„An examination of Rushton’s theory of differences in penis length and circumference and r-K life history theory in 113 populations »), njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Penisi i shqiptarëve “orta”

Mestarja evropiane është 14,51 cm, ku Shqiperia (14,73 cm.) ka tejklauar. Pnesi më të vogël se Shqipëria knaë shumë vende që sot jnaë anëatre të BE-së apo të OKB-së më pak si Greqia,  izraelitët (14,38) apo Cubans (15,29), Belgët (15,85), kurse italianët  natyrisht,  (kampionë evropianë në renditjen me 15,74), por më lishtë  në këtë drejtim duket të janë ata irlandez apo rumunët (12,78 12,73 cm dhe, respektivisht).

Sidoqoftë, sipas këtij studimi, Kongo zen vendin e mësipërm në listën e gjatë nga 113 vende botërore për nga madhësia e penisit (17.93 cm) kurse  më të vogël Roumania  me vetëm 12,73, ndërsa  Shqipëria (14,73 cm.) për nga madhësia e penisit, radhitet me vendet mesatre, as te madh e as te vogël.


Richard Lynn, profesor dhe hulumtues në Departamentin e  Psikologjisë në Universitetin e Ulster, pohon se pensi i meshkujve nuk mbatet gjithherë me metër, mund të dihet përafërsisht me shpatullën e dorës, luan  apo s’luan një cm. Këtë gjë ndër shqiptarët nuk është fort problem dhe nuk përdorin kurrëfar mjeti mbatës, përvec thjesh grushtave ose pëllëmbëve.. me një madhësi prej 2-3 grushta & pëllmbë apo  14,73 cm. Ky zgjerim nga kerkimor pensilogu Richard Lynn  ndoshta do të flet më shumë, madje për shkak të metodave të tij, (Mos) inteligjenca  ka një lidhje me madhësinë e penisit apo (mos) drejtësinë e tij.

Sipas Wikipedia, madhësia mesatare është, në nivel global, 13-15 cm. Në varësi të individit, ajo është më shumë ose më pak të lidhur me dallimin në mes gishtave të indeksit dhe një unazë.[/wp-like-locker]

SHPËRNDAJE