Résultat de recherche d'images pour "vucic shaip kamberi"“Kamberi ka pasur më shumë takime me kryeministrin dhe presidentin Aleksandar Vuçiq se kam pasur unë” ka thëne kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë oran Stankovic në një intervistë për N1, transmton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

I pyetur lidhur me atë se shteti ka bërë për pakicën shqiptare në Serbi, Stankoviç ne vazhdim kla theksuar  se “ajo filloi bisedimet për shtatë pikëshin në vitin 2013, por ata kanë ngecur rreth rrjetit të gjykatave dhe prokurorëve, për shkak se shqiptarët nuk pajtohen me ligj që u miratua”

Ai deklaron se ata i ndërprenë bisedimet, “dhe vitin e fundit ata thonë se qeveria e bëri atë”.

Në pretendimin se nuk ka të punësuar shqiptarë në organet shtetërore, citon shembullin e stacionit policor në Preshevë, ku kryeshefi është shqiptar si dhe 66 për qind e punonjësve të policisë.

Kryetari i Bujanocit Shaip Kamberi kishte deklaruar më parë, për dështimin afatgjatë për të shfaqur një vullnet për të zgjidhur problemet themelore të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, dhe për integrimin e tyre në shoqëri, jep përshtypjen se nga shteti në fakt nuk i dëshiron dhe se i pyetjet e njajta përsëriten për 17 vjet.

Stankovic tha se është në komunikimin e përditshëm me Kamberin, “e cila është një avokat dhe besnik i shquar që respekton ligjet e këtij shteti.”

“Kamberi ka pasur nje ser takimesh, ble edhe me shume se une me kryeministrin tone dhe presidentin Aleksandar Vuçic” ka thëne kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë oran Stankovic në një intervistë për N1.

SHPËRNDAJE