Résultat de recherche d'images pour "jonuz musliu stankovic"Kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve përdor retorikën që irriton qytetarët serbë, por sipas legjislacionit penal kjo nuk përbën vepër penale. Por, Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë thjte se “Musliu nuk është mbi ligjin”

“Asgjë e re nga Jonuz Musliu, i cili shfrytëzon çdo mundësi për të dalë në faqet e para të gazetave tona me paraqitjet e tij të papërshtatshme. As komuniteti ndërkombëtar, as shqiptarët nga ajo zonë nuk besojnë se skenarë të tillë janë të mundshëm..” thotë Zoran Stankoviq, kryetar i Trupit Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, duke komentuar deklaratën e presidentit të Këshillit Kombëtar të Pakicës Kombëtare Shqiptare që “Lugina e Preshevës” është e bashkuar me Kosovën pas Referednuimit të Katalonjës.

Sipas gazetes serbe “Politika” “Musliu, i cili është gjithashtu kryetari i KK te Bujanocit dhe kreu i Lëvizjes për Progresin Demokratik, tha se Serbia duhet të pranojë një referendum që nga marsi i vitit 1992 në përputhje me Kartën e OKB-së, e cila garanton vetëvendosjen e popujve autokton”

“Musliu nuk është mbi ligjin” (“Musliju nije iznad zakona“) ka thene Zoran Stankovic drejtuar ldioert te Lugines se Preshevës. Me kete mund te nenkuptohet se Stankovic qorton Musliun të rrinë urtë sikur liderët tjere në Luginë, qe t’mos merret me Katalonjën dhe Referendumin e Preshevës.

SHPËRNDAJE