Në foto: Ardita Sinani, patroni i PVD-së Riza Halimi, deputeti Hasani përballë Tomisllav Nikollic (i cili bashke me djemt e tij i shpalli lufte shqiptareve) kurse preshevaret dje j rrasen n’bethë Bogradit për të hyrë në qeverine serbe, kuse sot e vajtojnë,  pse na hoqet ?!

 

Në kohën kur medat boterore po flasin me te madhe për Luginen e Preshevës, krahasimin e Referendumi te Kalonise me ate të Presheves (1-2 mars 1992) disa lidere te Preshevës  jane “tranue” pas pushtetit dhe janë ne lufte për karrige sa mes veti (po hahen si qentë e Ostrovicës) po aq edhe me Beogradin te cilët deri dje ishin te besushmit, partnere dhe servile se si te jene pjese e kualicionit te qeverise serbe?!

Gazda PVD-se Riz Halimi paralajmëron protesta me 15 nentor jo per Referendumin e 1992 pas Katalonisë, as per flamur apo per kthimin e lapidarit te UCPMB-së, por për pushtet ne qeverine serbe. A thua vetëm kur ta heqin karrigën apo tortën nga goja duhet të protestohet?!

Riza  Halimi si sekser i PVD-së dhe “prevarant prve klase” siq e njohin preshevaret dhe i njohur per shumë afera në Beograd e Prishtinë e fitoi si e fitoi pushtetin lokal duke emëruar per kryetare një informaticinete me emrin Ardita Sinani duket se ka ndalur fushaten per te hyre ne qeverine serbe. Qe kur Beogradi intervenoi permes kryeministres Ana Brnabic, duke futur organet e veta ne Preshevë për shkak mosmarrëveshjeve të liderëve te shqiptare. Siq thone nje fjalë popullore, kur dy s’merren vesh, i treti fiton, kupto Beogradi tash i ka frenat, gersheret ne Presheve, edhe ai eshte që pret e shkurton ashtu si te dojë, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Pas largimit të Ardita Sinanit apo PVD-së nga pushteti lokal shume plane biznesi ju jane prishur kesaj partie, cka ka bere qe kreu i saj te qartet dhe ka filluar tash fushaten te eër dalin nga qeveria Serbe  duke kercnuar me heqjen e deputetit te vetem shqiptare Fatmir Hasanit ne parlamentin serbe, madje edhe me protesta.

Shtrohet pytja pse Riza Halimi nuk fton ne protesa per realizimin e Refendumit te 1992 apo per flamur, per kthimin e  lapidarit te UCPMB-së por për pushtet ne qeverine serbe. A thua vetëm kur ta heqin karrigën apo tortën nga goja duhet të protestohet?! Apo pse nuk proteston për vrasjet me motive politike te deptetit te PVD-së, biznesmenëve apo komandanteve te UCPMB-së (Nebi Neza, Komandant Lleshi, Ing.Isuf Azizi etj..)  A thua vetëm kur ta heqin karrigen duhet me que popullin e lodhur ne këmbë  te ngarkuar me njëmije halle, probleme, papunësi, skamje, diskriminim, eksodi…Riza Halimi i paska paralejmeruar partesta me  15 nentor (diten kur Beograd konsideruar se eshte “cliruar Pesheva), a thua tash a duhet te kallet jorgani per nj pleshte ?! pyesn shume qytetare te Lugines se Peshevës?

 

Beogradi po zgjedhe here Rizen here Shqiperimin dhe po i nderron sa here po i qohet…tug:-))

Me konkretisht deputeti i vetem shqiptar i Partisë për Veprim Demokratik (PVD) në Parlamentin e Serbisë, Fatmir Hasani, i cili ka qenë pjesë e qeverisë serbe ka mbështetur vazhdimisht madje edhe zgjedhjen e Ana Brnabic Kryetare e Qeverisë, por nga dalja  pushteti lokal dhe largimi i Ardita Sinanit, PVD ka nisur t’i qes brinat ndaj qeverise serbe. Keshtu  se paku ka konfirmuar sot ne Beta  dhe mediat tjera serbe  patroni i PVD-së e Riza Halimi, partia e te cilit ne zgjedhjet e fundit deshtoi fiasko pasi ishte partia e fundit, pas fitores se PDSH-së dhe APN-se

”Deputeti yne Fatmir Hasani nuk do të vazhdojë të mbështesë shumicën në pushtet në parlamentin e Serbisë..”  Kjo nenkupton dhe del si mesazh i Riza Halimit i cili kerkon  Vucicin në stilin ose bëhu me mua, ose me Shqiperimin?

SHPËRNDAJE