Preshevë, 28 Nentor  -Kryetai  i Trupit Koordinues të Qeverisë së Serbisë për komunat Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë Zoran Stankoviç i tha sot FoNet se shteti më parë i ofroi shqiptarëve në jug të Serbisë të krijojnë simbolet e tyre kombëtare, trasmeton agejncia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kemi ofruar pakicës kombëtare shqiptare që të bëjnë simbolet e tyre kombëtare që duhet të jenë të ndryshme në raport me shtetin e vendit. Për fat të keq, kjo nuk ndodhi, tha Stankoviç.

Detyra jonë në periudhën e ardhshme është që ta zbatojmë atë në mënyrën e duhur dhe vetë ata, duke propozuar simbolet e tyre kombëtare, e bëjnë këtë dhe kjo çështje hiqet nga axhenda, shtoi Stankoviç me rastin e Ditës së Ditës së Flamurit Shqiptar në Luginën e Preshevës.

SHPËRNDAJE