Preshevë, 31 mars -“Pothuajse gjysma e qytetarëve mendojnë se Presheva është në Kosovë” (“Sko­ro po­lo­vi­na gra­đa­na mi­sli da je Pre­še­vo na Ko­so­vu”) eshte ky titulli i intervistes se dr.Zoran Stankovic, kryetar Trupit Koordinues per Luginen e Preshevës  dhe ne ssot gazetes serbe “Politika” ne prag te dise se flamurit 28-Nëntorit, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

40 përqind e serbëve mendon se Presheva ndodhet në Kosovë! 

 Zoran Stankoviq, kryetar i Koordinimit Qendra për Serbinë Jugore nuk pret ndonjë provokim apo incidente. Ashtu si thotë ai në një intervistë për “Politika”, për pesë vjet, i cili është në krye të organit qeveritar për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, zona nuk ka qenë konflikt apo të sigurisë etnike rreziqet që rrezikojnë shtetin e Serbisë.

“Kur unë u emërua kryetari i Trupit Koordinues për Ditën e Flamurit më 28 nëntor në Preshevë me ligj një monument të ushtarëve të rënë të Ushtrisë Çlirimtare PBM-së, dhe vitin e ardhshëm kemi pasur një problem me tekstet shkollore. Gjatë dy viteve të fundit nuk ka pasur eksesa dhe retorikë nxitëse në këto festime ” thotë Stankoviç.

“Pothuajse gjysma e qytetarëve mendojnë se Presheva është në Kosovë” (“Sko­ro po­lo­vi­na gra­đa­na mi­sli da je Pre­še­vo na Ko­so­vu”) ka thne dr.Stankovci ne ekter inervsite per gaztee Beogradit “Poltika”. Merre me mend, sipa sqevritzareve serbe.  gjysma e Serbisë e dine se Presheva eshte në Kosovë, kurse Shqiperim Arifi dhe Ardita Sinani ja perkujtojne se Presheva është Serbi?!, nes eperkujtojm edeklatat e tyre te fundit ne mediat serbe.

Ndryshe gazeta serbe sot ne shrkimet  etyre me titullin: Gjysma e qytetarëve mendojnë se Kosova është e humbur, por shumica kundër njohjes së pavarësisë kane shrkuar se “Dy të tretat e shtetasve të Serbisë në një referendum do të kundërshtonin njohjen e pavarësisë së shpallur të njëanshme të Kosovës, edhe pse shumica besojnë se Kosova është e humbur dhe Serbia nuk është në gjendje të rivendosë sovranitetin e saj në atë territor.”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE