Image associéeNë Rusi sot ka rreth 40 milionë myslimanë, prej të cilave vetem ne Moske jane 5 milionë. Ne konkluzione te ketij samiti islam ne Grozni ështe denuar njezirt ashpër akti terrorist në Zelandën e Re. Edhe ne Rusi ka apsur akte terrosiute kunder muslimaneve dhe urrejtje ndaj ismait dhe xhamive.

 

Grozni, 21 mars  -Konferenca Ndërkombëtare me moton “Islami – Mesazhet e Mëshirës dhe Paqes”, organizuar nga Liga Botërore Islamike – Bashkësia Islame e Çeçenisë ka perfunduar sot  ne kryeqytetin çeçe, në Grozny.  Në këte samit te krereve muslimane nga mabre bota te cilet u priten nga presidenti i Republikës së Çeçenisë, Ramzan Kadyrov edhe pse Kosova s ishte e pranishme, aty u fol për shqiptaret, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në darkë se presidenti Kadyrov priti me dnerime te larta  myfti te shumte dhe pjesëmarrës të konferencës.  Me këtë rast, presidenti mesihat takua me myftive Tartaristan, Kaukaz, Azerbajxhani dhe Myftiu Xhaminë Al-Aksa në Palestinë, dhe në veçanti ai foli me myftiut suprem te Çeçenisë Salah Mezhievim.

I shoqëruar nga Sekretari i Përgjithshëm duhet Mohammed Bin Abdulkarim Al Isa, Imam Kaaba Salih ibn Abdullah ibn Humejda vizitoi shkollën më të njohur të Kur’anit në Çeçeni pranë Grozni, ku u takuan me punën e saj.

Në kete Konferencë Ndërkombëtare ne Grozni te Çeçenisë eshte folur edhe për Kosovën. Përfaqesuesit nga ballkani kane then se sot musliamnet, ne ekte rast shumica shiptzare ne Kosovë sot jetojne te lire te ccilet para20 vitesh ishin viktime  e terroti dhe sapstirmeve etnike, ku shume xhmaia ishin shkaterruar nga amkineria luftaarake e diktatorit serb Miloshvic te cilet bene masakra gjoja per ruajtur Evropen nga muslimanet?!

Në seancën përmbyllëse kur mbylljen e konferencës, drejtuar nga Presidenti Kadirov, i cili tha se muslimanët duhet të përmbahen nga Kur’ani dhe Suneti, dhe për ta nuk do të ketë rrezik. Gjithashtu, Sekretari i Përgjithshëm Rabita El-Isa dhe Mufti Mejiev suprem çeçen kishin gjithashtu fjalët e mbylljes.

Në konferencë, ndër të tjera, u miratuan edhe konkluzionet e mëposhtme:

– Eshte denuar ashpër akti terrorist në Zelandën e Re.

– Nga të gjitha mjetet për të luftuar kundër funksionimin ekstreme të individëve dhe grupeve devijante dhe interpretimet e Islamit,

– Muslimanëve u kërkohet të respektojnë interpretimin institucional të fesë.Résultat de recherche d'images pour "International Conference Islamic Chechnya Grozny"

SHPËRNDAJE