Preshevë, 12 janar -Kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviq ju ehste përjgigjur pyetjeve te Dansit përmes Facebook. i ote s eka abshkepunim te mire me autoritet lokalae te Presheves dhe Medvegjës duke flanderuar ata për ruajtjen e qetesise ne “Juzna Srbi”, transmeton agjencia e lajmeve “Preshevan Jonë”

 

Stankoviç: Nuk ka negociata për territorin e komunave jugore

Kjo u tha nga kryetari i Trupit Koordinues për Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë Zoran Stankoviq intervistë në gazetë në internet kësaj jave Danas.

Askush nuk po negocion bashkimin e Bujanovcit, Preshevës dhe Medvegjës Maqedonisë, as çdo rajon tjetër në Serbi dhe me detyrimet që rrjedhin nga data e betimit në Kuvendin e Republikës së Serbisë dhe ne e respektojmë atë, së bashku me bashkëpunëtorët e tij.

 

Stankoviç: “Bujanoca, Presheva dhe Medvegja nuk janë në Kosovë dhe Metohi”

Një nga deklaratat që bëjnë amerikanët për “Shqipërinë e Madhe” është se ato janë histori të pakuptimta, thoet Strankovic.- Sipas tij “gjithkush mund të flasë se çfarë duian, por  nuk duhet të kemi parasyhs se nuk duhet shkelet mbi Kushtetutën, ligjet dhe integritetin territorial të Serbisë.”

Sipas tij, kjo ishte një kërkesë e detyrës së tij për t’iu përgjigjur çdo kërkese të tillë, i cili po përballet me mirëqenien e njerëzve që jetojnë në territorin e Serbisë, pavarësisht se kush është në pushtet. “Falenderoj pushtetaret lokal ne Luginë Preshevës për bashkëpunim. Askush nuk eshte duke negociuar për bashkim me Kosovën” ak then shefi Turpit Kooridnues nga Qeveris serbe për PBM. Kete Stankovic e ka thenë edhe me herët disa here.

“Ka zyra që funksionojnë në baza ditore dhe ku ne jemi vazhdimisht të pranishëm si në Preshevë ashtu edhe në Bujanoc. Roli i Trupit Koordinues është që të koordinojë punën ndërmjet pushtetit lokal Qeverisë së Serbisë dhe organeve të tjera shtetërore” ka thne Stamenkovic

SHPËRNDAJE