luxembbbLuxemburgh, 9 maj  -Që nga viti 2000, ushtarë nga Luksemburgu ihsin tre angazhuar  si pjesë e frocave dnerkombëtare NATO (KFOR) në Kosovë. Pas 16 viteve, qeveria ka vendosur qe per shkak situaes se qendrueshme (stabilitetit ne Kosovë) te terheq trupat e saj nga rjaoni ne shkurtin e vitit te ardhshëm, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve nga ministria e mbrojtes se Lukesmbugut.

 

Lukesmburgu, ky vendi i vogël është instaluar ne Kosovë,  nga lufta e fundit ndërmjet shumicës shqiptare dhe pakicës për dekada të tëra.  Aktualisht, 23 ushtarë nga Luksemburgu në rajon. Situata në Kosovë është e qëndrueshme dhe  nuk ka me nevoja e pranisë ushtarake. Në vend të paqëndrueshme jane gjendja politike dhe ekonomike. “Ne jemi të gatshëm në sektorin civil që të vazhdojë të ofrojë ndihmë dhe për të ndihmuar në trajnimin e policisë dhe forcave të sigurisë në terren”, thotë Etienne Schneider për gazeten Tageblatt

 

SHPËRNDAJE