bssIslami merr Londrën: mbi 100 autobusët e qytetit publicitate komunitetin Musliman Ahmedia (“El islam toma Londres: más de 100 autobuses de línea publicitate la Ahmadiyya Muslim community”), “Islami i vërtetë në lëvizje: Mesazhi i Paqes në  autobusët e Londrës ” (“Real Islam on the Move: Message of Peace on London Bus“), shkruajne mediat boterore, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Një fushatë reklamuese për të trajtuar islamofobinë është zbuluar në autobusë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

bssssAutomjeteve në disa qytete do të çojë mesazhin “myslimanët për besnikëri, paqe dhe liri”, në një përpjekje për të sfiduar stereotipet negative të besimit.

Qindra autobusë britanikë do të vendosin në pjesën e jashtme të tyre postera me mbishkrimin “Subhan Allah” që nënkupton “Allahu është i madhërishëm”, në shenjë solidariteti me viktimat e luftës në Siri.

Autobusët do të mbajnë mbishkrime të tilla në Londër, Birmingham, Manchester, Leicester dhe Bradford, të cilat njihen si qytete me popullsi të madhe myslimane, të cilët shpresojnë se një gjë e tillë do të ndikojë në solidaritetin e njerëzve me viktimat e Sirisë, një muaj para fillimit të muajit të ramazanit, ku myslimanët dhurojnë 2.5 për qind të të ardhurave për të varfrit.

Sipas zyrtarëve, kjo mund të quhet fushatë për ndryshimin e klimës negative rreth ndihmës ndërkombëtare dhe rreth komunitetit mysliman”, shkruan The Indepedent, transmeton KosovaPress.

 

 

Para disa dite, Sadiq Khan është zgjedhur kryebashkiakun e parë mysliman në Londër.
bsssskk
Shoqata Muslimane Ahmedia, grupi prapa fushatës, tha se shpre
son se do të edukuar njerëzit rreth Islamit dhe për të hequr keqkuptimet.

Por disa grupe myslimane kanë kritikuar fushatën si “joreale”.

Fushata, e cila filloi më 26 mars, do të shohim pothuajse 100 autobusë në Londër dhe 60 në Glasgow shfaqur poster për katër deri në tetë javë.

bsssgbbKjo pastaj do të qarkullonte në qytete të tjera, duke përfshirë Leicester, Birmingham, Leeds dhe Bradford gjatë gjashtë muajve të ardhshëm.

Vullnetarët do të shpërndajë fletushka derë më derë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar shpjeguar parimet paqësore dhe pozitive të besimit.

” Me anë të kësaj fushate ne jemi duke u përpjekur për të sqaruar mësimet e vërteta të Islamit, për të folur kundër padrejtësive, shpërthimet vetëvrasëse dhe terrorizmit, “tha Rafiq Hayat, president kombëtar i Shoqatës Musliman Ahmedia.

Islamofobia është parë nga disa të jetë një problem në rritje në Britani të Madhe.

Përmes kësaj fushate po përpiqemi për të sqaruar mësimet e vërteta të Islamit, për të folur kundër padrejtësive, shpërthimet vetëvrasëse dhe terrorizmit
Rafiq Hayat, Shoqata Ahmadiyya Muslim

Vitin e kaluar, një sondazh në internet YouGov e 2,152 të rritur porositur nga Fondacioni Eksplorimi në Islam, zbuloi se 58% e të pyeturve lidhur Islamin me ekstremizmin, ndërkohë që 69% besonin se kjo inkurajoi shtypjen e grave.

Në një fjalim të kohëve të fundit, Baronesha Warsi, bashkë-kryetar i Partisë Konservatore, tha se paragjykimet anti-myslimane kanë kaluar “testin tryezë darkë” për t’u bërë e pakundërshtueshme dhe shoqërisht të pranueshme nga britanikët.

Rafiq Hayat tha se Islami ishte një fe e paqes dhe nuk duhet të jetë rrëmbyer nga një pakicë e ekstremistëve.

“Si muslimanë na dhemb kur feja jonë është dëmtuar nga veprimet e një pakice njerëzish që nxisin dhunën dhe urrejtjen,” tha ai.bssdds11

SHPËRNDAJE