(Photo: Pierre Michel Virot)

Gjenevë, 5 mars  -Sot ne qytetin evropian ne Gjenevë eshte mbajtur një konference shtypi pas kthimit te gazetarëve nderkombëtar nga Prishtina. “Kosova 10 vjet e pamvaresi, roli i Zvicrës dhe nderkombëtareve në rajon” ishte tema kesaj konferenceje shtypi të organizuar nga Shoqata e Gezetareve te huaj ne Zvicër dhe Lihtenshtajn (APES), ne drejtimini e Jean Musy, kryetar i APES (l’Association de la Presse Etrangère en Suisse et au Liechtenstein)  ne Clube Suisse de la Presse, ku muarën pjese dhjetra perfaqesues te mediave boterore, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

Nga shume vizita ne Kosovë sikur insitucionet vendore ashtu edhe nderkombëtae perfshire ketu edhe ambasaden zvicerane, KFOR-in dhe ushtaret Zviceran (Swisscoy ne Prizren si dhe Mitrovicen, gazetaret nderkombëtar kane vizituar edhe Parkun Arkologjik te Kosoves te pritur nga zonjusha Arjta Miftari,  e cila gjendet ne krye te bordit te kshillit te Kosoves për trashigimi kulturore.

Do shtuar se sot ne Gjenevë gjate nje komfrence shtypi ku muarën pjese dhjetra perfaqesues te mediave boterore eshte folur edhje per mbresat, viziten e tyre ne Parkun e Ulpianes dhe  mikëpritjen e Arjeta Miftari, perfaqesuese e bordit te kshillit te Kosoves për trashigimi kulturore, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

 

Parku arkologjiki i Ulpianese eshte nen mbrojtej te perhershme. Kete do ta kerkojme edhe nga UNESCO 

Presheva Jonë: E nderuar Miftari, meqe jeni ne krye te bordit te kshillit te Kosoves për trashigimi kulturore, mund te na thoni dicka për Parkin Arkologjik te Ulpianes ?

ARJETA MIFTARI: Parki arkologjik i Kosoves eshte ne mbrojtje të perhershme te shteti eshte nje vende shum i rendesishem dhe me vlera historike dhe deshmi per vendin dhe kombin tone si shqiptar, pasardhes te ilireve.

Presheva Jonë: Sa eshte i nteresimi i vizitoreve , qyetareve tane dhe te huaj?

ARJETA MIFTARI: Interesim i te huajve per monumentet e trashigimis kulturore ne kosov eshte shume i madh. Po ashtu edhe i qytetar te kosoves per ti pa dhe vlersu vlerat e trashigimis kulturore. Parku arkologjiki i Ulpianese ehste ne mbrojtej te perhershme. Kete do ta kerkojme dhe nga UNESCO

Presheva Jonë: Vec mediave tona, ky interesim a eshte edhe nga gazetare te huaj e kam flajen ata nga Ballkani dhe boteror?

ARJETA MIFTARI: Thuajse cod dite kemi keut vizita si nga vendi ashutr edhe n ga jashte. po ashtu gazetare tane dhe boteror nag vizitojne s epaku nje apo dy here en jave. Dite me pare  kishim je vizite nga Gjenva, rrespektivisht nga  Shoqata e Gezetareve te huaj ne Zvicër dhe Lihtenshtajn (APES), ne drejtimnin e Jean Musy, kryetar i APES (l’Association de la Presse Etrangère en Suisse et au Liechtenstein) ne Clube Suisse de la Presse. Per këte interesim, vizite falenderojme kolegun tone gazetarin tone të njohur Nefail Maliqjn nga “Presheva Jonë”

 

 

SHPËRNDAJE